Köfteci Ramiz - Taurus AVM

 
 
Taurus Alışveriş Merkezi' nde Köfteci Ramiz' deyiz. Taurs AVM konumu, yatırımcısı ile gündemi oldukça meşgul etmiş ve 29 Ekim' de gösterişi bir törenle açılmıştı. Diğer alışveriş merkezlerinde olduğu gibi en üst katı food court olarak düzenlenmiş. Yaklaşık 10-12 tane yemek yiyebileceğiniz mekan var. Bizim tercihimiz Köfteci Ramiz' den yana oldu. Nedeni kendisine ait restoran bölümünün olmasıydı.
 
Köfteci Ramzi' in 1928 yılında sokakta köfte satarak başlayan hikayesi bu gün bir marka haline dönüşmüş durumda. Ankara' da çeşitli alışveriş merkezlerinde 5 şubesi var. 
 

Restoranın teras bölümünde, duvarda Köfteci Ramiz' in hayat hikayesini ve köftelerin yapılışını anlatan bir görsel var. Yemeğimizi beklerken bu hikayeyi okumak hoşuma gitti.


 
  Ramiz Köfte
 
 Ramiz Köfte tamamen dana etinden, sadece tuz ve soğan ile tatlandırılmış bir köfte. Köftenin altına küp küp doğranmış hafif kepekli pide tereyağında çevrilerek dizilmiş. Pide üzerine köfteler , yanında da tereyağında çevrilmiş domates ve yeşil biber ile servis edildi.
Lezzeti çok iyi. Yerken sadece etin tadını alıyorsunuz başka baharat tadı gelmiyor.
 

Köfteci Ramiz' de salatanızı kendiniz hazırlıyorsunuz. Benim kendime hazırladığım salata.

 
Restoran girişinde bir salata büfesi var. Çeşit, görüntü, tazelik olarak tatmin edecek düzeyde.
 
 
 Yine restoran girişinde küçük bir tatlı büfesi var. Kemalpaşa tatlısı, Höşmerim, Kalbura bastı, irmik helvası vardı. Yeni açıldığı için bazı tatlıların eksik olduğu büfeye ekleneceği söyle. Tatlıların tadına bakmadım ancak görüntü güzeldi.
 
Yorum: Köfteci Ramiz restoranlarında köfte ve diğer et ürünleri soğuk zincirle günlük olarak Akhisar'dan geliyormuş. Durum böyle olunca her gittiğinizde aynı lezzeti bulabiliyorsunuz.

Köfteler oldukça lezzetliydi. Ekstra malzeme katılarak etin tadı bastırılmamıştı. Salata büfesi ürünleri tazeydi. Tek eleştirim  köfte porsiyonlarının çok küçük olması. Tabakta sadece 6 köfte vardı.
 
Fiyatlar: Ramiz Köfte 10.50 TL, salata 6.5 TL. Su 1 TL. Çay ikram
Adres:  Mevlan Bulvarı( Konya Yolu) Taurus AVM Balgat/Çankaya/ Ankara
http://www.kofteciramiz.com/
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder