Orkide Bahçe Kahvaltı - Gaziantep

 

İki gün için geldiğimiz Gaziantep'te kahvaltı için nereye gidelim? diye sorduğumuzda bize iki adres verildi. Orkide Pastanesi' ne gidin katmer yiyin ya da Metanet' e  gidin beyran  için oldu. Sabah çorba fikri  kulağımıza çok hoş gelmediği için  Orkide Bahçe'yi tercih ettik.

Yeşillikler içinde, tertemiz, şık, ferah bir pastane. Ankara, İstanbul gibi şehirlerde isim yapmış pastanelerle aynı standartlarda diyebilirim. İşletmecisi eğitim için ustalarını İstanbul'a ve yurt dışına yollamış. Bu kadar emeğin sonucunda da güzel bir işletme ortaya çıkmış. 


Menü oldukça zengin. Yöresel tatları denemek istediğimiz için köy kahvaltısı ve katmer sipariş ettik.


Bal, kaymak, ceviz reçeli, zeytin salatası, 2-3 çeşit reçel,  mevsim yeşillikleri, tereyağı, patates salatası, nohut salatası, yöresel peynirler, patlıcan kızartma, Antep peynirli börek, siyah zeytin, söğüş salata, ekmek çeşitleri hatırlayabildiklerim. Genel olarak bildiğim lezzetlerle aynı. Farklı diyebileceğim peynir, kaymak, ceviz reçeliydi.


Tek kat baklava hamuru ile yapılmış bol fıstıklı, kaymaklı katmer.


İşte hepimiz mest eden, Ankara'da katmer olmadan biz ne yapacağız? dedirten börek mi tatlı mı karar vermediğim yiyecek. Tek kat baklava yufkası açılıp içine kaymak sürülüyor. Onun üzerine bol dövülmüş Antep fıstığı serpilerek kare şeklinde katlanıyor ve fırında pişiriliyor. Muhteşem bir lezzet mutlaka deneyin.


Kırma yeşil zeytin farklı ve özel bir tat.
( 4 kişilik)


 Nohut salatası kahvaltıda pek rastladığımız bir salata değildi ancak güzeldi.( 4 kişilik)


Ceviz reçeli çok lezzetliydi.
(4 kişilik))


Yöresel Peynirler.
( 4 kişilik)


Antep Peyniri ile yapılmış börek. Sıcak ve çıtır.
( 4 kişilik)


Karışık kızartma.


Orkide Bahçe'nin tek kişilik köy kahvaltısı.


Fiyat:   Köy kahvaltısı kişi başı 30 TL. Katmer 22 TL.  Çay kahvaltıya dahil.

Yorum: Fiyatları yüksek bulduğumu belirteyim. Lezzet, mekan, temizlik, servis olarak memnun kaldık.

Adres: Güvenevler mah. Hoca Ahmet  Yesevi cad., Gaziantep, Türkiye

Tel:03422151500

15 yorum:

  1. Bir daha gidersem mutlaka gideceğim mekan...Katmer pahalı gibi görünse de sonradan yediğim katmerlerle karşılaştırdığımda malzeme ve lezzet açısından değer diye düşündüğüm bir fiyatta :) -filiz...(gezi arkadaşın )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Kaliteyi ucuza alamazsınız" diyorsunuz hocam. Çok haklısınız.

      Sil
    2. kaliteli diye pahalı olmasına da gerek yok :)

      Sil
  2. kahvaltı adam başımı 25 tl yoksa tüm hepsimi 25 tl bunu merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra hanım köy kahvaltısı 25 TL, katmer fiyata dahil değil. Katmer 18 TL. Biz 8 kişi için 2 köy kahvaltısı ,2 katmer sipariş etmiştik. Afiyet olsun...

      Sil
    2. buğday tenli kahve gözlü çok hoş bir yer sen sadece kahvaltının akışına bırak sonunu düşünme onu bırak başkası düşünsün :))

      Sil
  3. Merhabalar,orkide pastaneleri Gaziantepde İbrahimli de yeni yerini açmış,bir gidelim görelim,dedik,arkadaşla,buraya kadar iyi hoş herşey güzel,mekan,ortam,hizmet herşey hoş,birer kahve içtik,giderken de bir paket çekirdekli galeta alalım dedik.''FİYAT 17 TL''Antepde yaşıyoruz,en kral galeta 5-6 tl burada baklavanın kilosu 40 tl falan,1 kg galetayı 35 tl den satıyorlar.Kendilerine bu fiyatları tekrar değerlendirmelerini öneriyorum. duyduğum kadarıyla mantık şöyle çalışıyormuş,buraya parası olan elit kesim gelsin:)) Ne harcadığının hesabını bilmeyen kesimin, elit kesim anlamına gelmediğini bilmelerini isterim...

    YanıtlaSil
  4. Kahvaltisi nasil bilemem ama insana gösterdikleri saygi sifir. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.biraz önce yasadigim olaydan sonra kimseye tavsiye etmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yaşadığınız bilmiyorum ama biz 3 sabah üst üste burada kahvaltı yaptık ve çok beğendik.

      Sil
  5. bnce 25 tl çok pahalı bir kişiye 25 tlmi ödeyecegiz yok artık nerede yaşıyoruz beyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şıho bey geçen hafta ordaydım 30 TL olmuş kahvaltı ...

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Sanki sanırsın karşında eyfel kulesi manzarası var kişi başı 30-tl kahvaltı mı olur Allah aşkına sizin amacınız az zamanda çok kar elde etmek o halde size güle güle

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.ayni fiyata çok daha çeşitli ve elit mekanlarda kahvalti yapabilirsiniz. Menüsü çok zayıf lezzetsiz ve pahalı.

    YanıtlaSil