Ankaralı Bloggerlar Gıda Güvenliği Seminerinde


 
Ankaralı Bloggerlar 3 Kasım Pazar günü Sihirli Oklava Derya Hanımın düzenlediği seminer için A.Ü Veteriner Hekimler Derneği Konuk Evi'nde buluştuk. Konumuz: gıda güvenliği. Hepimiz için et ve süt ürünlerinin tüketimi ve saklanması çok önemli. Yediklerimiz sağlıklı mı, doğru şeyleri alıyor muyuz, doğru pişirme ve saklama yöntemlerini kullanıyor muyuz? Sorularına  cevap bulmaya çalıştık. 

Seminer interaktif bir ortamda gerçekleşti. 2 saat olarak planlanan seminer katılımcıların ilgisi soruların yoğunluğu nedeni ile yaklaşık 3 saat sürdü. 


 
 İlk olarak A.Ü Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Arş. Görevlisi Güzin İpekçioğlu Çil   et ve et ürünleri bu ürünlerin saklanması, tüketimi, pişirilmesi konusunda doğru bilinen yanlışlar konusunda bizi bilgilendirdi.
 
 
Doç. Dr. F. Seda Bilir Ormancı ;süt tüketimi, peynir ve yoğurt yapımı, yine süt ürünleri konusunda bol soru - cevaplı bir görsel sunum gerçekleştirdi.

 
Seminere birçok firma ürünleri ile destek vermişti. Güllüoğlu, Pınar ve Doğadan çayları seminer boyunca ağzımızı tatlandırdı.

 
 Muratbey Peynirleri lezzet ve görsel sunum ile hepimizi mest etti.
 
 
  Trilye Restoranın gönderdiği Süreyya Üzmez' in kaleminden "Trilye' nin Balık Sevdası" kitabı çekilişle dağıtıldı ve 3 şanslı kişiden biri ben oldum.
 
 
 Derya hanım 3 M post-itleri ile katılımcıların isimlerinden oluşan bir ağaç hazırlamıştı.

 
Yitik Ülke Yayınları' nın gönderdiği kitaplar kitaplığımda, Printinsta' nın  hazırladığı Ankaralı Bloggerlar magneti buzdolabımın üzerinde yerini aldı bile.
 
 
Bu etkinliği düzenleyen Derya hanıma, üniversiteden gelen hocalarımıza ve sponsor firmalara  çok teşekkür ediyorum. Yeni etkinliklerde buluşmak dileği ile...

6 yorum:

  1. Yeliz Ergüzeşti7 Kasım 2013 12:47

    Diğer blog sitelerinin isimlerini paylaşırsanız mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeliz hanım 30 blogger vardı etkinlikte ancak benim elimde liste yok üzgünüm. Belki Sihirlioklava Derya hanım size yardımcı olabilir zira etkinliği düzenleyen kişi olarak elinde olabilir.

      Sil
  2. Sizlerin de katılımıyla güzel bir gün oldu.Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya Hanım biz teşekkür ederiz güzel bir konu ve özel sunum için...

      Sil
    2. Lütfen blog isimlerini paylaşırmısınız Derya Hanım

      Sil
    3. Derya hanımın blogu sihirlioklava kendisine yorum bırakın mutlaka bilgi verecektir .Selamlar...

      Sil