Künar Ege Lezzetleri - Ankara

 
 
Halk arasında dolmalık fıstık olarak bilinen künar, Ege Bölgesi'nde çam kozalaklarının içinden çıkan meyvenin adıymış. Bende yeni öğrendim. Künar Restoran 100.Yıl  ile Karakusunlar semtinin kesiştiği nokta da, Makro Market' in üzerinde hizmet vermekte. Yöresel tatları sevenler ve farklı lezzetler denemek isteyenler için güzel bir alternatif. Menülerinde Aydın iline ve Ege Bölgesi' ne ait yemekler var. Ayrıca pide çeşitleri, ızgara çeşitleri, atıştırmalıklar, salatalar, zeytinyağlılar, tatlılar mevcut. Menü oldukça zengin. Damak zevkinize uygun bir yemeği burada bulma ihtimaliniz çok yüksek. Benim önerim pidelerini denemeniz.
 
İç mekan

İkram olarak kurutulmuş kızartılmış  kırmızıbiber, patlıcan salatası, tulum peyniri, turşu suyu ile tatlandırılmış domates salatası geldi. Kurutulmuş kızartılmış biberi ilk kez denedim .Yoğurt sos ile güzel bir tat. Diğer ikramlıklarda lezzetliydi.


Burası Ege yemekleri ile ünlü olduğu için zeytinyağlı tabağını denemek istedik. Tabakta enginar, yaprak sarma, lahana sarma, imambayıldı, biber dolması vardı. Hepsinin tadı tuzu yerindeydi.


Özel Künar pide. Çıtır çıtır. Ben en çok Konya pidesini severim. Çok ince hamurdan yapılır ve çok lezzetlidir. Emin olun  Özel Künar pide Konya pidesine rakip olacak kadar güzel yapılmıştı. Menüde tam 18 çeşit pide vardı. Bu da pide konusunda çok iddialı olduklarının bir göstergesi.

  İncecik hamur üzerine kaşar serilmiş onun  üzerine de ince kesilmiş biftek konularak pişirilmiş. Lezzeti süperdi.

Izgara köfte de oldukça başarılıydı. Köfte sayısı az gibi gözükse de son derce doyurucuydu. Yanında bulgur pilavı ile sunuldu. Pilavın pek bir özelliği yoktu. 
 

 
Kabak tatlısı mutlaka denenmeli. Ev yapımı kabaktan farklı. İnce dilimlenmiş, bol cevizli. 



İşte Künar Restoran'ın en favori tatlısı. Özel ballı cevizli tahinli pide. Tam bir lezzet ve kalori bombası. Bence bu tatlıyı yemek üstüne söylemeyin. Tok olunca çok fazla yiyemiyorsunuz. Başka bir gün gelip sadece ballı tahinli pide sipariş edip tadına vara vara yiyin.
 
Fiyat:  Pideler 11-14.50 TL arası, zeytinyağlı tabağı 15 TL, ızgaralar 13- 19.50 TL arası, tatlılar 5- 14 TL arası, içecekler 2- 3.50 TL arası. Salatalar 6-15 TL arası. Kiremitte pişen yemekler 13-15.50 TL arası.
 
Yorum: Yemekleri lezzetli, temiz ferah bir mekan. Servis hızlı. Menü oldukça zengin. Yöresel yemeklerin menüde olması bir ayrıcalık. Hafta sonları kahvaltıları mevcut.(iki kişilik kahvaltı 32 TL.)
 
Adres
: Karakusunlar Mah. 1505 Cad. No:2 100. Yıl Balgat
Çankaya / ANKARA

Telefon & Faks
Rezervasyon
Sipariş Hattı


2 yorum:

  1. Burayı daha önce ' Aziz bey ve Ayten abla dostlarımızdan duymuştum ilk fırsatda Eşim Zehra ile bizde gideceğiz ' İNŞALLAH.İsmet Hüseyin EKER.

    YanıtlaSil