Göksu Lokantası - Ankara

 

Kızılay'daki tarihi Göksu Restoran'ın yemeklerini daha önce denemiş ve çok memnun kalmıştık. Bu gün ise bir davet yemeği için, Nenehatun Caddesinde Gaziosmanpaşa'da hizmet veren 5 katlı Göksu Restoran'dayız. Sakarya Göksu'ya oranla daha muhteşem iç dekorasyonu, katlar arası asansör sistemi, her kata hizmet veren "akıllı tuvaletleri" ile de Göksu Nenehatun tarzında bir ilk bence. Göksu Nenehatun 3. katında açık salon restoran dışında çok sayıda özel bussines restoran localar bulunmakta. En gözde hizmetlerinden bir de 24 saat açık Göksu Lokanta-Çorbacı ve İşkembe Salonu. Üst kat restoranlarda geç saatlere kadar yiyip içip daha sonra alt kata inerek çorbanızı içebilirsiniz. Osmanlı mutfağından, dünya mutfağına, yöresel mutfaklardan, balık çeşitlerine kadar zengin bir menüsü var. Menüde alkollü içecekler de bulunmakta. 


Mevsim salata sosları ilave edilmiş olarak geldi. Yeni doğranmış olduğu renginden ve şeklinden belliydi.
 

 İçli köfte lezzetli ve hamuru çok ince açılmıştı.


Daha önce restoranlarda hiç rastlamadığım bir ara sıcakla karşılaştım burada "etli lahana sarması". Karedeniz mutfağına ait bu yemeği çok güzel yapmışlardı. Su böreği de ince ve lezzetliydi.



Ana yemek olarak tercihim karışık ızgara oldu. Nedeni birden fazla et çeşidinin lezzetini aynı anda denemek istememdi. İyi ki de öyle yapmışım hepsi yumuşacık ve ağızda eriyordu. Kuzu pirzola, kuzu şiş, tavuk şiş, yürek ızgara ve ızgara köfte. Yanında garnitür olarak ıspanak kavurma, pirinç pilavı ve kavrulmuş patates ile sunuldu. Oldukça doyurucu ve görsel olarak sunumu güzeldi.


 Karışık tatlı tabağında 4 çeşit tatlı vardı. Baklava, şöbiyet, kadayıf ve şambaba tatlısı. Tatlı normal standartlarda idi . Burada tek beğenmediğim şey tatlılar oldu. Ancak suflesinin muhteşem olduğu söyleniyor, bir sonraki gelişimde sadece sufle yemeyi düşünüyorum.

Olmaza olmaz çay keyfi ile yemeği sonlandırıyoruz.

Fiyat:  Çorba çeşitleri 7.5 TL, sebze yemekleri 12.5-14 TL, ara sıcaklar 6.5-19 TL, ızgara ve kebap çeşitleri 18- 24 TL, tatlı çeşitleri 7.5-15 TL aralığında.
Yorum: Fiyatlar Ankara'da ki diğer restoranlara göre biraz yüksek. Anca hizmet kalitesi ve yemeklerin lezzeti tam. Mekan çok kalabalık olmasına rağmen servis hızlı, garsonlar kibar. Mekan 5 katlı olması sebebiyle aynı anda bir çok etkinliği düzenlemeye elverişli. Teras kat yaz günleri serin bir ortamda yemeğinizi yemek  ve sigara içenler için çok güzel bir seçenek.


Adres: Nenehatun Caddesi No:5   Çankaya-Ankara

0312 437 52 52
0312 437 56 56


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder