Güllüoğlu Ümitköy - Ankara


Bir kaç gün önce Baklavacı Güllüoğlu'ndan, Ankaralı blog yazarlarına yönelik bir etkinlik daveti aldım. Etkinlik Güllüoğlu'nun Türkiye'deki en büyük şubesi olma özelliğini taşıyan Ümitköy Güllüoğlu'nda gerçekleşti. Açık büfe kahvaltı ortamında gerçekleşen etkinliğe; kurum sahibi Nejat Güllü, kurumsal iletişim sorumlusu Canan Bozkurt ve Ankaralı 10 blog yazarı katıldı. Canan Bozkurt' tan Güllüoğlu'nun kuruluş hikayesini, Nejat Güllü' den ise esprili bir üslup eşliğinde meslek yaşamı ile ilgili anılarını dinledik.

500 kişi ağırlama kapasitesine sahip mekan 4 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş. Mekan 3 katlı ve çok ferah, oldukça büyük bir bahçesi var. Çocuklar için de bir oyun alanı oluşturulmuş. Menüde baklava ve diğer tatlı çeşitlerinin yanı sıra Antep ve dünya mutfağından bir çok lezzete yer verilmiş.  Ümitköy dışında Ostim' de de bir şubeleri var.



Dekorasyonda yüksek tavanlara ve cama ağırlık verilerek ferah bir ortam yaratılmış.


Çocuk oyun alanı.


Gelelim Güllüoğlu'nun açık büfe kahvaltısına. Cumartesi ve pazar günleri 150 çeşitten oluşan açık büfe kahvaltı ile oldukça iddialılar. Peynir çeşitlerinden soğuk mezelere, sıcak yiyecekler büfesinden  meyvelere, kuru yemişlerden tatlılara, kahvaltılık gevreklerden pastalara kadar geniş bir yiyecek yelpazesine sahip.


 Zeytinyağlı salatalar ve yemekler büfesi


Zeytin çeşitleri
 

 Tatlı ve pastalar
 

Zeytinyağlı salatalar
 
 
 Yeşillikler Salatalar
 

 Reçeller, kahvaltılık gevrekler
 

 Sıcak yiyecekler büfesi.
 

 Su böreği ( çok ince ve üstü çıtır)
 

 Taze meyveler
 

Peynir çeşitleri


 Salam jambon çeşitleri.


 Güllüoğlu'nun bizim için hazırladığı masadaki ikramlar.
 

 Güllüoğlu'nun tatlı çeşitleri. İyi malzeme ve ustalık birleşince sonuç mükemmel oluyor.
 

 İşte final anı bol köpüklü Türk kahvesi.


 Ümitköy Güllüoğlu bizim için sürpriz bir sunum hazırlamıştı. Gaziantep'e ait katmer tatlısının yapımını Mahmut Usta'dan canlı izledik. Bu sunumu videoya aldım. İzlemek isterseniz tıklayınız.


Katmer Ankara'da ilk üçte yer alacak kalite ve lezzetteydi. Bol fıstıklı ve kaymaklı.


Fiyat: Açık Büfe kahvaltı fiyatı cumartesi günleri 25 TL. Pazar günleri brunch 35 TL. Şerbetli tatlıların porsiyonu 6-9 TL. arasında. Katmerin fiyatı 13 TL.

Yorum: Mekan çok ferah. Açık büfe kahvaltı oldukça zengin. Özellikle sıcak yiyecekler büfesinde çok fazla seçenek var. Tatlı büfesi de akılda kalacak türdendi. Tatlıcı olarak bilen Güllüoğlu'nun pasta reyonu da bizi şaşırtacak çeşitlilikteydi. Katmer of of beni benden aldı...
 
Adres:
Yetkili:Süleyman Kayacan
E-Posta:suleyman.kayacan@gulluoglu.com
Online Sipariş:www.gulluoglusiparis.com
Telefon:0312 236 41 30
Fax:0312 236 41 34

:Ümit Mah. 2432 Sok. No:44/a Yenimahalle-Ankara


17 yorum:

  1. Güzel bir mekandı; siz de güzel yorumlamışsınız. Emeğinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. gerçekten güzel birgün oldu.tanıştığımıza da sevindim.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazılarını okuduğum sizi "Sihirli Oklava'nın" yazarını tanımış olmaktan dolayı mutlu oldum. Selamlar...

      Sil
  3. Hiç mi beğenmediğiniz bir yer olmuyor? Her yorumda övgüler.

    YanıtlaSil
  4. Bora bey kötü bulduğum mekanları zaten yazmıyorum. Benim gözümle yemek kalitesi, mekan ve servis % 70 üzerinde iyi ise yani yazmaya değer ise yazıyorum. Beğenmediğim yönleri yıldız verirken ve yorum kısmında belirtiyorum. Sonuçta paramı verip yemeğimi yiyorum. Kimsenin reklamını yapmak gibi bir durumum yok. Amacım benden sonra gidecekler ne ile karşılaşacaklarını bilsinler. Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca benim göremeyip sizlerin gördüğü eksiklikler varsa mekanla ilgili ,sizler de burada paylaşın ki insanların işine yarasın.

      Sil
  5. Lezzet sohbetle şenlendi, ortam renklndi... nefisti herşey...sizi tanidigima sevindim kizlar...;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizleri tanımaktan mutlu oldum. Selamlar...

      Sil
  6. denedik ve hayal kırıklığı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke neyi beğenmediğiniz de yazsaydınız. Kahvaltı, yemek, servis, fiyat ????

      Sil
    2. Yemekleri beğenmedik malesef sadece çorbaya çok güzeldi diyebilirim. Gerisi vasat. Buna göre de fiyat yüksek kalıyor. Gitmeyi düşünenlere tavsiye etmiyorum.

      Sil
  7. Fiyat normal bence, bunun yanisira lezzette guzeldi..bu sekilde baska yine boyle 5yildizli bi mekanda bu fiyata bu derece zengin cesitli yemek yiyemezdim...ben begendim mekan yeni ama 20yildir var gibi hizmet verdiler ellerine saglik...helal olsun tsk. Ederiz..

    YanıtlaSil
  8. esim ve annem ile hafta sonu gittik. kunefe,sutlu nuriye ve baklava soyledik. Hacibaba, karacaoglu vb ust segment tatlicilarla kiyaslandiginda lezzet ne yazik ki vasat kaliyor. yemek menusunun zenginligi dikkatimizi cekti,bu hafta yemekleri denicez bakalim...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun , yorumlara isim eklerseniz çok memnun olurum :)

      Sil
  9. Güllüoğlu hakkında çok kafa karışıklığı var, çünkü üç kardeş birbirinden bağımsız olarak kendi işlerini yapıyor ve işin garibi hepsi de Güllüoğlu adı altında. Basından okuduğum kadarıyla kardeşlerden Nadir Güllü çok fazla şube açmıyor ve baklavacı olarak kalmayı tercih ediyor. En fazla şube açan Nejat Güllü sanırım, o baklava haricinde de menüyü çeşitlendirmiş. Nadir Güllü'yü sık sık televizyonlarda görüyoruz, sağlıklı ve doğal malzeme kullandığını söylüyor. Ayrıca fazla şube açmanın kaliteyi düşüreceği için fazla şube açmamak gerektiğini ifade ediyor Nadir Güllü.
    Bir de işin garip yanı, internete ve sosyal medyaya baktığınızda Güllüoğlu hakkında taban tabana zıt yorumlarla karşılaşıyorsunuz, çünkü üç kardeşin üç farklı işletmesi söz konusu.
    Bu kafa karışıklığı nedeniyle ben ne İstanbul ne Ankara ne de diğer şehirlerdeki hiçbir şubesine gitmedim. Bu işi yapan kardeşler kendi arasında anlaşamıyorsa, ben güvenip de o işletmenin hiçbir şubesine gitmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karaköy Güllüoğlu en iyi her zaman... İstanbulda tek! Diğerleri şube açmaktan kaliteyi düşürmüş durumda... Karaköy Güllüoğluna gitmediyseniz tavsiye ediyorum. Bu fikrinizi kesinlikle değiştirecektir!

      Sil