Hattena Hatay Sofrası - Ankara

 
 
Hatay mutfağını ,Balgat semtinde bizlere sunan bir mekan "HATTENA". Benim gibi yöresel lezzetleri seviyorsanız burası tam size göre.

Menü Hatay mutfağının en bilinen yemeklerinden oluşuyor. Tepsi kebabı, kağıt kebabı, zırh kebabı, belen tava, Arap tava ile sınırlı menü. Mezeler de Hatay yöresinden. Humus, zahter salatası, abaganuş, yoğurtlu ezme, yoğurtlama, katıklı ekmek. Tatlı olarak da künefe.

 Mutfağı tamamen görülebilir düzenlemişler. Bu da temizlik ve hijyen konusunda kendilerine olan güveni gösteriyor bence. Malzemelerin Hatay'dan geliyor olması da yemeklerin lezzetini arttırıyor.

Lokantanın bir köşesinde Hatay'dan gelen ceviz reçeli, biber salçası, turunç reçeli , zahter salatası, kırma zeytin satılıyor. Bence iyi düşünülmüş, yöresel tatlar elinizin altında.
 


 Katıklı ekmek

 İçinde zahter( taze kekik) , çörek otu, peynir ve biber salçası var. İncecik bir hamur üzerine malzemeleri hepsi sürülerek pişirilmiş. Çok lezzetli ,çıtır çıtır. Unun özel olduğu menüde belirtilmiş.

 Mezelerin yanında gelen lavaş ekmek de katıklı ekmek kadar başarılı. Çok ince ve lezzetli.

Acılı yoğurtlama, patlıcanlı yoğurtlama, humus
 
Acılı yoğurtlama gerçekten çok acı. Acı sevmiyorsanız denemeyin derim. Patlıcanlı yoğurtlama normal acılıkta ve lezzetli. Humus Hatay mezelerinin başında geliyor. Burada yediğim humus Hatay'dakini aratmayacak lezzete. Üzerinde bol zeytinyağı ile  servis edildi.

 
 
Hatay'ın tepsi kebabı. Zırh kıymasından yapılmış baharatlı, az acılı ve çok lezzetli.
 
 
 
Künefe siparişinize göre taze hazırlanıyor. Önceden pişirilip ısıtılan ya da dondurulmuş künefelerden değil. Tadı kıvamı Hatay'da yediğim künefeye çok yakın. Tek eleştirim peyniri biraz daha yoğun olmalıydı.
Yorum:  Samimi, temiz, hoş bir işletme. Yemekleri lezzetli, fiyatları uygun. Yalnız servis biraz  yavaş.
Fiyat: Kebaplar 15 TL, salatalar 7 TL, Künefe 7 TL, Ayran 1.5, Şalgam 2 TL. ( Mayıs 2013)
 
Adres: Oğuzlar Mahhalesi., Süleyman Hacıabdullahoğlu Caddesi (1. Cd.) No:34, 06400 Ankara
 Telefon: 03122202043




5 yorum:

  1. Hatay i Ankara da yasamak isteyenler icin guzel bir secenek,hic gitmedim ama gitmek isterim:-D

    YanıtlaSil
  2. Hello thеге! Wοuld you minԁ іf I shаrе your blog with my twitteг group?
    Thеre's a lot of people that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thanks

    Also visit my homepage: gazete Oku

    YanıtlaSil
  3. Ankara'da Hatay Mutfağının en lezzetli mekanlarından... Özellikle mezeleri ve künefesi çok çok başarılıdır. Onlarca kez Hatay Sofrası Hattena'ya gitmiş ve blogunda iki defa değerlendirme yazısı yazmış birisi olarak şiddetle ve hararetle öneririm.

    Sevgi hanım eğer bir daha giderseniz veya okuyucularınız giderse benden selam söyleyin... :)

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflara bakarken bir daha gitmek istedim:) Hattena hem yöresel yemekleri seven, hem de doğal malzemelerle yapılmış yemekler tatmak isteyenlere göre. Geçen senenin beni en mutlu eden mekan keşfi olduğunu söyleyebilirim:)

    YanıtlaSil