Adem Doruk Alabalık - Ankara


 

Arkadaşlarımız birgün hadi İvedik'e balık yemeğe gidelim dediğinde, böyle yeşil ve otantik bir yerle karşılaşacağımı hiç ummamıştım.2002 yılında Karşıyaka'da üç balık havuzu ile başlayan hikaye bir süre sonra müşterilerin yoğun talebi üzerine lokantaya dönüşmüş.

Oldukça geniş alanda, yeşillikler içinde bir yer.700 kişiye hizmet verebilecek kapasitede olduğunu belirtiyor işletmeci. Eryaman'a ikinci şubelerini açmışlar ancak orayı henüz görmedik. Alabalık kendi üretimleri.

Menüde 8-10 çeşit alabalık var. Alabalık fileto, kaşarlı alabalık, alabalık kavurma, mantarlı alabalık gibi. Alabalık sevmeyenler için mevsimine göre diğer balık türlerinden hamsi, levrek, çupra seçmek mümkün. Ben hiç balık yemem, arkadaşlara uydum geldim diyorsanız üzülmeyin buradan aç kalkmazsınız. Et ve pide çeşitlerini, ara sıcaklarını deneyebilirsiniz.

Hem içeride hem de dışarıda oturma yerleri mevcut. İçi dışı ahşaptan yapılmış. Tahta sedirler, halı dokuma minderler,  tavanda aslı kilimler, otantik aksesuarlarla kır evi havası yaratılmış. İç mekanda ısıtma için kullanılan soba da ortama çok uymuş.


Sofranın olmazsa olmazı gobit ekmek. Kendi üretimleri ve sıcacık.


Biz daha siparişimizi vermeden ikram olarak masaya mevsim salata, yeşillik, domates turşusu, karışık turşu ve irmik helvası geldi. Yeşillikler çok taze. Sadece ikramlıkları yeseniz bile doyabilirsiniz. Benim en çok hoşuma giden domates turşusu oldu. Gobit ekmekle süper ikili oluşturuyor. Ben bu turşuları evde de tüketmek istiyorum derseniz hay hay diyorlar. Alt katta kapı girişine turşu standı    kurulmuş. Dilediğinizi seçin alın.


Benin tercihim alabalık fileto oldu. Yumuşak, suyunu kaybetmeden, kurutulmadan pişirilmiş.


Eşimin tercihi hamsi tava. Nar gibi kızarmış, lezzetli.


Masaya ilk gelen ikramlar arasında irmik helvası da vardı. Ama biz onu en sona bıraktık. Karadenizliler balığın üzerine helva yiyeceksin ki balık öldüğünü anlasın dersler. Bizde geleneği bozmadık öyle yaptık. İrmik helvası biraz vasat. Az kavrulmuş o yüzden de biraz lapa görünümlü. Tatlı yemeden kalkmam derseniz  fırında helva güzel bir seçenek. Çay ikram olarak geliyor. İsterseniz  semaverde çay söyleyerek de yemeği sonlandırabilirsiniz. 

Fiyat: Balık çorbası 5.5 TL. Balıklar 13-18 TL aralığında. Hamsi tava 14 TL, alabalık  ızgara 15, Levrek ızgara 15.5 TL, Mezgit 17 TL, içecekler 1 -3 TL arası . Diğer balık restoranları ile kıyaslandığında fiyatlar normal. ( 2013)

Yorum: Ankara'da balığın ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz ender yerlerden biri. Ortam salaş, köy evi havasında. Balık deyince akla alkollü içecekler gelebilir ancak mekan içkisiz.  Tuvaletlerin temizliğine biraz daha özen gösterilebilir. Yenimahalle bölgesinde oturmayanlar için yol biraz uzun . Anadolu Bulvarı-Aski Spor Salonu'nu takip edip İvedik otoban yönüne saparak tesise ulaşıyorsunuz.


Adres:



İVEDİK : İvedik Köyü Otoban Girişi Yenimahalle - ANKARA
Tel: 0312 334 49 43 - 334 44 60


7 yorum:

  1. Ben Eryaman şubesini biliyorum,hizmeti,servisi,ikramları çok güzel,fiyatları da uygun,orayı da rahatlıkla deneyebilirsiniz,teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler gitme fırsatı bulursam oraya ait bilgileri de eklerim.

    YanıtlaSil
  3. Eryaman subesinde de ivedik subesindede bulundum. Bence abartilip yazilmayi hakeden bir yer degil eger yemeklerde lezzet ariyorsaniz tabi. Ankarada bu tur yerlerin azligindan dolayi tercih edilen bir yer oldugunu dusunuyorum.
    Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette ki burası Kalbur ,Yakamoz restoran kalitesinde değil ancak yeşillikler içinde, taze balık yiyebileceğiniz güzel bir seçenek.

      Sil
  4. Bir balık restoranından beklentileri alkol dışında fazlasıyla karşılıyor. Eryaman şubesine ailecek gidiyor ve herkese tavsiye ediyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Eryaman şubesine bir yaz günü gitmiştim. Çocuk parkına yakın oturalım dedik orayı yıkayacağız dediler oturtmadılar. Biz yemeği yedik çayımızı içtik hala yıkamadılar. Ayrıca ortalıkta 10 tane garson geziyor ama çay istemek şeker istemek baya sorun. Kuşbaşılı pide istiyorum kıymalı getiriyorlar. Alabalık zaten saman gibi lezzetsiz. Sırf ortamı rahat güzel diye tercih edebileceğiniz bir yer. Hizmet konusunda fazla bir şey beklemeyin.

    YanıtlaSil
  6. Son yillarda isletmede bir gevseklik hakim. Sanirim doymusluk da diyebiliriz. Garsonlar insanin yuzune bakmiyor. Siparis vaktinde gelmior. Hesap istiyorsun on bes dakika bekliyorsun. Baliklar lezzetli degil

    YanıtlaSil