Bursa Karacabey İskender - Ankara

 
Bursa Karacabey İskender yaklaşık 2 yıl önce Konya yolu üzerinde açıldı. Ufuk Üniversitesi Hastanesi'ni geçer geçmez benzinliğin yanında.15 masadan oluşan küçük bir mekan. İçi beyaz- gri döşenmiş şık , sıcacık bir yer. Gelelim yemeklerine. Bursa'dan tüm Türkiye'ye yayılan lezzet İskender kebap. Kendi ürettikleri eti kullanıyorlarmış . Menü son derece sade. Günün çorbası , iskender kebap, bulgur pilavı, salata, tatlı, içecek. Bence menü yeterli ve doyurucu. Belki bir de patates tava ilave edilebilir.
 
 
Günün çorbası olarak mercimek çorbası geldi. Çorbanın kıvamı , lezzeti yerindeydi.
 
 
Bulgur pilavı, salata, turşu. Salata yeni yapılmış, pilav da sıcak geldi.
 
 
İşte beklenen an iskender kebap. Hiç bu kadar sıcak servis edilenini yememiştim. Soğuması için biraz beklemem gerekti. İsteyenlere ekstra sos ve tereyağı getirildi. Ben çok az tereyağı ilave ettirdiğim için fotoğraftaki yağ sizin gözünüze az gelmiş olabilir. Etin ve yoğurdun lezzeti yerindeydi.
 
 
Menüde sadece Bağdat tatlısı var. Tatlı biraz beklentimizin altında kaldı. Çatalı batırdığınızda duymanız gereken hışırt sesi çıkmadı .Bence biraz beklemiş ve şerbeti ağırlaşmıştı.
 
Fiyat: Günün çorbası 4 TL, iskender kebap yanında bulgur pilavı ve turşu ile birlikte 15 TL, mevsim salata 3 TL, bağdat tatlısı 6 TL .
 
Yorum: Mekan temiz ve şık. Yemekler lezzetli. Servis çok hızlı. Fiyatları makul. Oto park sorunu yok. Gürültüden uzak, huzurlu bir şekilde yemeğinizi yiyebilirsiniz. Genel olarak buradan memnun ayrıldığımızı söyleyebilirim. Sadece tatlıyı beğenmedik. Belki menüye bir iki tatlı ilave edilebilir.
 
Adres:
 
Mevlana bulvarı(Konya yolu) No:110 Çukurambar /Ankara
 
Tel:0312 284 00 41
 

6 yorum:

  1. yorumlarına güveniyoruz,en kısa sürede gidilecek tatlı hariç bir iskender yenecek,teşekkürler

    YanıtlaSil

  2. Teşekkürler,sizin memleketin yemekleri kadar olmasada guzeldi.

    YanıtlaSil
  3. Ezan okununca restoranın içine ezan sesi veren ilginç bir yer. Kendinizi Ramazanda hissediyorsunuz. İftara mı geldik diye şaşırdım bir an. Bu kadarına da pes diyorum...

    YanıtlaSil
  4. Tatlısı zaten www.bagdattatlisi.com dan kopyalanmış ve çakması dır.Asıl bu tatlının merkezi burasıdır.

    YanıtlaSil