Chef Akademi Mutfak Atölyesi - Ankara



 Blog yazmanın keyifli yanlarından biri de bloggerlar için düzenlen etkinliklere katılmak olsa gerek. Geçtiğimiz ay içerisinde Chef Akademi  bloggerlar için birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinlikler düzenledi. Etkinliklerden önce sizlere biraz Chef Akademi'den söz etmek istiyorum.

Ankara'nın ilk gastronomi okulu olma özelliğini taşıyan ve  "Mutfakta Her Şey "sloganı ile yola çıkan atölyede çok güzel işler yapılıyor.

Chef Akademi profesyonel aşçı adayları yetiştirmenin yanı sıra, haftanın belli günleri  mutfak tutkunları için hobi amaçlı yemek yapımının uygulandığı workshop düzenlemekte. 4 haftalık hobi programlarında Dünya mutfağı ( İtalyan, Fransız, Meksika, Uzak Doğu) ve Anadolu mutfakları işlenmekte. Akşam ya da hafta sonları öğlen düzenlenen bu etkinlikler 3 saat sürüyor. Başlangıç, ara sıcak, ana yemek ve tatlı olmak üzere 4 çeşit yemek yapılıyor.

Ben de haziran, temmuz ayları içinde Chef Akademi Mutfak Atölyesi' nde 3 etkinliğe katıldım ve çok eğlendim.


İlk etkinlik  Chef Akademi'nin kurucusu  Şef Ali Açıkgül' ün organizasyonu ile Bilkent Statiton'nın ev sahipliğinde düzenlenen makarna atölyesiydi.


Önce ikişerli guruplar oluşturduk. Şeflerin yardımı ile hamuru yoğurduk. Ardından makinada hamuru incelttik ve 4 çeşit makarna hazırladık.

 
En keyifli anlardan biri de yaptığımız makarnaların tadına bakmak ve Bilkent Station içindeki izleyicilere dağıtmak oldu.


Chef Akademi'nin ikinci etkinliği  Çayyolu şubesinde balık ve balık mezeleri etkinliğiydi.
     
Etkinlikte börülce salatası, mütebbel, roka salatası ve patatesli levrek buğlama yaptık.


Üçüncü etkinlik Chef Akademi Çankaya şubesinde gerçekleşti.

Ramazan Bayramı öncesi blogger arkadaşlarla birlikte şekerpare, meyveli ve sade muhallebi yaptık.



Sizler de stresten uzak, 3 saat eğlenceli vakit geçirip mutfağa dair yeni şeyler öğrenmek isterseniz Chef Akademi Çankaya ve Çayyolu şubelerine uğrayabilirsiniz. Etkinlik ücretleri İstanbul ile kıyaslandığında oldukça uygun.



Adres
:
Nenehatun Cad. No: 122/2 (Ankev binası) Çankaya - ANKARA
Telefon
:
+90 312 436 49 49
+90 530 073 58 35

Adres         :Ahmet Taner Kışlalı Mah. 2866 Sok. No:29/C Ümitköy - Çankaya - ANKARA
Telefon
:
+90 532 798 60 00
+90 312 240 54 53
 instagram @chefakademi , @chefaliacikgul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder