Taka Karadeniz Mutfağı - Ankara



Taka Restoran "Karadeniz Mutfağı" sloganı ile Ankara'da ilk şubesini Söğütözü'nde açtı. Konya'da da bir şubesi olan restoran, yöresel ürünlerle hazırlanan karedeniz yemeklerini Ankaralılarla buluşturmayı amaçlamış.

Menüde balık, Akçaabat köfte, döner, pide çeşitleri mevcut. Yöresel yemeklerden karalahana çorbası, Guymak, Bafra pidesi, turşu kavurma, Hamsi Köy sütlacı ve Lazböreği'ni menüde bulmak mümkün.

Taka'nın mutfağında yemekler yöresinden gelen ürünlerle hazırlanıyormuş. Kelkit'ten kuru fasulye, Zigana'dan Hamsiköy sütlacı, Rize'den Laz böreği tatlısı, Vakfıkebir'den ekmek, tereyağı ve telli peynir getiriliyormuş.



Yemek öncesi ikramlar
Mısır ekmeği, pide, roka salatası, ezme salata


 Akçaabat Köfte
İçi yumuşak, oldukça lezzetli. Sadece et tadı alıyorsunuz, baharat yok gibi.


Kıymalı -Kaşarlı Kapalı Pide
İç malzemesi lezzetli, hamuru çıtır.


Bu kuru fasulye gerçekten nefis. Mis gibi tereyağı kokuyor ve çok güzel pişmiş. Bence sadece kuru fasulye yemek için bile buraya gelinir.


Sütlacın kıvamı, şekeri, pirinci tam kararında. Ne çok koyu ne de sulu.

Yorum:  Karadeniz yemeklerini sevenler için güzel bir mekan. Ortam biraz resmi. Çevredeki iş yeri çalışanlarının daha çok tercih ettiği bir yer. Garsonlar son derece kibar. Fiyatlar emsallerinin biraz üstünde.
       
Fiyat:   Köfte 19.50, kaşarlı-kıymalı pide 18.50
  
Adres: Yaşam Caddesi Ak Plaza altı No: 7/4 Söğütözü - ANKARA


1 yorum:

  1. Taka ya Eşimle Yeni Gitdik Pideleri Fevkalade Lezzetliydi İkram Salata Kuru Fasulye Gayet Güzel Laz Böreği vede Sütlaç Başarılıydı Dekorasyonunu Çok Beğeniyorum Taş Yapıyı Andırıyor Huzurlu Ortamı Servisi Hızlı Garsonları Saygılı Fiyatları Çok Yüksek Değildi..

    YanıtlaSil