Arabıca Cofee House - Ankara

 
 
Ankara'nın yeni yaşam ve eğlence merkezi Tepe Prime Avenue'dayız. Burası Türkiye'nin en gözde kafe, restoran ve eğlence merkezleriyle kısa zamanda Ankaralıların çok tercih ettikleri bir sosyal yaşam alanına dönüştü. Blogger arkadaşlarla beraber bu gözde mekanların birinde  "Arabıca Caffee House" dayız.
 
Arabıca Coffee House 1976'da ABD'de kurulmuş şu an dünyanın dört bir yanında 100'ün üzerinde şubesi ile ünlü bir kahve evi haline dönüşmüş bir mekan.  Kasım 2014'te de Tepe Prime'da ilk şubesini açmış.
 
Mis gibi kokusu,  lezzetiyle kahve, günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmuş durumda. Arabica, Türk kahvesinin yanı sıra diğer kahve çeşitlerini de kültürümüze tanıtmayı ve sevdirmeyi amaç edinmiş. 
 

 İlk olarak mekanın master baristası Tolga Aydeniz bizlere "Arabıca'yı anlattı. Arabıca'nın dünyanın en kaliteli kahve çekirdeği olduğunu ve dünyada tüketilen kahvelerin %70'inin Arabıca olduğundan söz etti.  Daha sonra da Syphon demleme yöntemi ile kahve hazırladı. 

 
İkinci olarak da Hario V60 demleme yöntemi ile bizlere kahve hazırladı.
Her iki demleme yönteminde de kahvenin aromasını çok yoğun olarak hissedebildik. 


Mekan kahvelerinin yanı sıra tatlı ve hamur işlerinde de oldukça başarılı. Günlük pişirilen hamur işi çeşitleri ( kruvasan, frambuazlı çörek, domatesli-biberli strudel vb.) Almanya'dan dondurulmuş olarak geliyor ve tarifleri Arabıca Coffe House'a özel.

 
 
Benin aklımda en çok yer eden ise ballı-cevizli Çek tatlısı "Marlenka" oldu. Sıcak servis edilen tatlıyı mutlaka denemenizi öneririm.
 
Bu güzel etkinlik daveti için Arabıca Coffe House ve Zülal Ateş'e çok teşekkür ederim...

https://facebook.com/ArabicacoffeeTurkiye
https://instagram.com/ArabicaTurkiye

3 yorum:

  1. fiyatların bilgisini yazar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahveler 5.5- 11TL arası , tatlılar 6.5- 10 TL arası.

      Sil
  2. Harika bir buluşmaydı.. Bu etkinlik ile ilgili benim yazımı da okumak isteseniz :
    http://www.ankaraetkinlik.com/arabica-coffee-house/

    YanıtlaSil