Ciğerci Yakup- Ankara

 
 
Bugünün konusu Cartlak kebabı. Diğer adıyla ciğer şiş. Ciğer: Gaziantep, Urfa, Adana ve Mersin' de çok tüketilen hatta bu illerde sabah erken saatlerde kahvaltıda yenen bir kebaptır. Zamanla bu kültür diğer şehirlerimize de yayılmış ve ciğer salonları açılmış. Bu salonların bir yenisi yakın zamanda Balgat'ta "Ciğerci Yakup" adıyla açıldı. Merkez şubesi Mersin'de olan mekan burnumuzun dibine gelmiş, denemek lazım...
 
Mekan oldukça sade döşenmiş, ferah ve temiz. Menüde ciğer, tantuni başta olmak üzere ızgara çeşitleri de mevcut. Bizim tercihimiz ciğer kebap.

 
 
Siparişlerimiz alınır alınmaz masaya ikramlar gelmeye başladı. Daha ciğerin tadına bakamadan ikramlar hem gözümüzü hem de midemiz doyurdu. Salataların hepsi tazeydi.
 
 
 
Cartlak kebabının aslı baharatsız, tuzsuz olarak pişirilenidir. Ciğer piştikten sonra lavaş arasına alınır, tuz, bol sumak, kimyon ve limon ilave edilerek yenilir. Ciğerci Yakup' ta da aynen bu pişirme yöntemi kullanılmış. Kuzu ciğerlerin pişme kıvamı yerinde, kurutulmamıştı.
 
 Porsiyonda 10 şiş ciğer var. Ciğerin soğumaması için önce şişlerin yarısı sonra kalan kısmı servis edildi.
 
Köz biber, domates                                           Mevsim salata 
 
Ezme salata                                        Roka 
Sumaklı soğan salatası                                   Patlıcan salatası 
  
Köz soğan salatası                                           Maydanoz 
Lavaş ekmek                                  Acı biber turşusu, limon 
 
 
Yorum: Bence Ankara'da iyi ciğer yiyebileceğiniz 3-4 mekandan birisi. Servis hızlı, ilgi tam. İkramlar oldukça tatmin edici ve lezzetli.
 
Fiyat: Kişi başı 10 şiş 18 TL. Ankara'daki diğer ciğercilerde de fiyatlar yaklaşık bu aralıkta.
 
Adres: Ceyhun Atıf Kansu Cad. 1386 Sok No:28 Balgat Ankara

Telefon:  0(312) 287 87 88      

3 yorum:

  1. Fiyat inanılmaz pahalı. Kralını yediğimi bilirim 12TL'ye. Gene öğrencinin yeri olamaz. Paylaşım süper, afiyetler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana- Mersin'de fiyatlar sizin dediğiniz gibi ancak Ankara'da fiyatlar maalesef böyle...

      Sil
  2. ciğerci ararken tesadüfen girdiğimiz bi yer. İlk gelen 5 şişi görünce yetmez diye düşünüp karamsarlığa kapıldıktan sonra sonra gelen 5 şişle yüzümüzde hafif bir gülümseme belirdi :) ayrıca mezeler şahaneydi daha da güzel olan bitmeden ilave etmeleriydi. Karışık çayı da içtikten sonra bütün arkadaşlarıma tavsiye edebileceğim ankara da istisna mekanlardan bir tanesi.

    YanıtlaSil