Özsüt Çukurambar - Ankara


Özsüt' ün hikayesi, 1938 yılında İzmir'de Sefer Usta'nın kaymak ve yoğurt imalatı ile başlamış. 56 yıl boyunca tek şube ile çalışan mekan 1996' dan sonra Türkiye'nin bir çok yerinde şube açmaya başlamış ve menüyü de zenginleştirmiş.
 
Başlangıçta sadece yoğurt, kaymak, sütlü tatlı üretirken bugün Özsüt' ün menülerinde kendi üretimleri çikolata, şerbetli tatlılar, lokum, makaron, unlu mamuller, dondurma  ve dünya mutfağından yemekler bulmak mümkün.
 
Benim için ve eminim ki bir çok kişi için Özsüt 'ü farklı kılan ürünlerinde taze günlük süt kullanmaları, koruyucu madde, gıda boyası, fruktoz içeren mısır şurubu, koruyucu katkı madde kullanmadıkları iddiası. 

 

 Özsüt' ün oldukça büyük ve ferah bir iç mekanı var.
Dekorasyonu belli bir tarza sahip. Kullanılan renkler, aksesuarlar oldukça zevkli.
 

 Diğer şubelerden farklı olarak bu şubede, Özsüt Mutfak Atölyesi  ve paketli özsüt ürünlerinin satışa sunulduğu shop&shop köşesi yer alıyor.
 

 Özsüt Mutfak Atölyesi'ne bayıldım . Ev mutfağı gibi döşenmiş. Yakın zamanda ben de workshoplardan birine katılmayı planlıyorum.
 
 
Hafta sonu burada bulunma nedenimiz kahvaltı yapmak.
Menü 'de iki çeşit kahvaltı mevcut. Biz Özsüt' ün Ege Kahvaltısını denemek istedik. Ürünlerin hepsinin yöresel olması cazip geldi.

 Karadut reçelli lor peyniri.
 
Çocukluğumda Bandırma'ya çok gider, Bandırma pazarından lor ve karadut reçeli alıp yemeğe bayılırdık. Özsüt' ün menüsünde bu ikiliyi görmekten çok mutlu oldum.
 
 
Ezine koyun peyniri, İzmir teneke tulum peyniri.
Miktar ve lezzet olarak tatmin edici.
 

Edremit yeşil zeytini, Ayvalık sele zeytini.
Ayvalık sele zeytinin rengi kalitesinin göstergesi bence.


 Frambuaz reçeli

 
Özsüt kaymağı, Marmaris çam balı
 
 
Domates-salatalık-biber-sızma zeytinyağı.


 Salam
 
Ege kahvaltısına  tek uymayan yiyecek bence salamdı. Salam yerine kahvaltıya bir dilim börek, İzmir gevreği ya da kuru- yaş meyveler ilave edilirse daha güzel olur diye düşünüyorum.
 
 
 Sahanda yumurta
Yağı biraz daha fazla olabilirdi.

 
 Özsüt' ün ödüllü pastası "Özsüt' ün Aynası"
 
Kahvaltıya dahil olmayan bu pastayı ekstra sipariş ettik.
 
İçerisinde çikolatalı genoise kek, yaban mersinli özel mousse, yaban mersinli krema ve şeftali parçacıkları vardı. Hafif ve enfes bir lezzet.
 
 
 Kahve ile final.
 
Yorum: Pazar sabahı istediğiniz şey açık büfe kahvaltıda  "ne yiyeceğim" kararsızlığını yaşamadan  sade bir kahvaltı yapmaksa Özsüt' ün Ege kahvaltısını tercih edebilirsiniz. Çeşit çok değil ancak sunulan her şey lezzetli ve kaliteli.
 
Fiyat: İki kişilik serpme Ege kahvaltısı, sınırsız çay ile birlikte 40 TL. Bir dilim Özsüt' ün Aynası pasta 9.50 TL, Türk kahvesi 5 TL
 
Adres: Kızılırmak Mahallesi, 1525. Cadde, 29K Hayat Sebla Evleri altı Çukurambar / Ankara
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder