Katmerci Zekeriya Usta - Gaziantep

 
Bir yıl aradan sonra Gaziantep'e tekrar gelme sebebim bu lezzet olabilir:  "katmer"
 
Gazianteplilerin sabah kahvaltısı olarak tükettikleri, biz dışarıdan gelen misafirlerin ise tatlı niyetine yedikleri katmeri tatmak için sabah 10 gibi Zekeriya Usta'dayız.

Gaziantep'te katmer, ciğer, beyran yiyip içecekseniz sabah erkan saatlerde yollara düşmeniz gerekiyor. Emin olun bu zahmete değiyor.

Zekeriya Usta babadan, atadan katmerci... Salaş küçük bir dükkanda damağınızda lezzet fırtınaları estirmek için sabah çok erken saatlerde dükkanını açıyor, hamur bitince yani öğlen dükkanı kapatıyor.

 
 
Mekana girer girmez sizi Mehmet Özsimitçi,  Zekeriya Usta'nın oğlu, karşılıyor.
Turistlerin beklentisini çok iyi bildiği için  önce size fırın bölümünde katmerin yapım aşamalarını izlettiriyor, sonra da oturma bölümüne yönlendiriyor.
 
 
Sert buğdaydan katmer hamuru bezelere ayrılarak bir gün önceden sade yağda bekletiliyormuş. Pişirileceği zaman, mermer tezgaha merdaneyle yayılıyor, el hüneri ile yufka kıvamında açılıyor.

 
 
Bol koyun sütü kaymağı, bir kaşık toz şeker ve dövülmüş Antep fıstığı hamura döşeniyor.
 
 
Açılan hamur zarf  biçiminde katlanıyor.
 
 
Sonrasında katmer hamuru ,odun ateşiyle ısıtılan taş fırın ile buluşuyor.
 
 
 İşte katmer.

Yanında bir bardak çay ile  sizi bütün gün tok tutabilecek bir kahvaltı.
 Ellerine sağlık ustam !
 
Yorum: Bizde yarattığı his: damağımızda lezzet, gözde ziyafet, yüzde mutluluk ifadesi...

İşin sırrı mı? Elbette ustalık ve iyi malzeme. Lezzet on numara. İlgi süper.
 
Fiyat: 1 porsiyon katmer, 2 su 14 TL. Çay ikram. Porsiyonlar oldukça büyük. Biz iki kişi bir porsiyonu bitiremedik.
 
Adres:
Telefax:+90 342 230 09 71
GSM:+90 532 214 77 61
Adres:Çukur Mh. Körükcü Sok. B Hilmi Gecidi No: 16/C-D Sahinbey / Gaziantep / TÜRKiYE
Email:info@katmercizekeriya.com
Web:www.katmercizekeriya.com
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme