Meşhur Aspava - Ankara

 

"Allah sağlık para afiyet versin amin." İşte ASPAVA'nın açılımı. Ankara ile özdeşleşmiş bir mekan. Ön isimleri değişerek Meşhur Aspava, Yıldız Aspava, Özçelik Aspava olarak karşımıza çıksa da menüleri ve ikramları genelde aynıdır. En eski ve bilindik olanı 1986 yılında açılmış olan Küçükesat Özçelik Aspava'dır.
Son bir yıl içinde Balgat semtinde 5-6 Aspava açıldı. Ben sizlere bugün  Meşhur Aspava'yı tanıtmak istiyorum.



Mevsim salata

Tüm Aspava' larda cacık, soslu patates, salata, irmik helvası ve çay ikramdır. Bu mekanda diğerlerinden farklı olarak masamıza çiğ köfte, kaşarlı mantar ve meyve tabağı geldi.
 
Mevsim salatanın porsiyonu oldukça büyük, görsel olarak da çok iştah açıcıydı. Salataya ilave edilen nar salatanın lezzetini ikiye katlamıştı.
 

Çiğ köfte


 Ezme salata
 
 
 Soslu patates
 

Cacık

 
 Kaşarlı mantar
 

Soslu, soğanlı, (kaşarlı/ kaşarsız) dürüm.
 
Tüm Aspava' larda en çok sipariş edilen  favori yemek.
İnce lavaş arasında ki et döner soğan, sos ve kaşarla buluşunca muhteşem bir lezzet çıkmış ortaya. Dürümü arzunuza göre kaşarlı ya da sade hazırlıyorlar.
 


Kıymalı Pide
 
İncecik çıtır hamur ile hazırlanan kıymalı pide benden tam not aldı .

 
 Yemek sonrası dondurmalı irmik helvası ve küçük meyve tabağı ikram olarak geldi.
 
 
 Semaverde çay Meşhur Aspava'nın son ikramı.
 

Fiyat: Soslu kaşarlı dürüm  15 TL, Kıymalı pide 8.50 TL.
    
YorumServis hızlı, garsonlar ilgili, mekan temiz. Menü oldukça zengin. İkramlar bol, lezzetleri yerinde. Ana yemeklerden soslu, soğanlı, kaşarlı dürüm ve kıymalı pide oldukça lezzetliydi.
 
Adres: Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No :53 Balgat /Ankara
Tel . 0312 285 90 00
 

2 yorum:

  1. Balgattakine gitmedim oysa daha yakın biz genelde Özçelik olana gidiyoruz Esattakine, karışık söylüyoruz eşimle yetiyor bize yanında gelen ikramlar doyuruyor zaten.Çayda cabası :))

    Afiyet olsun..

    YanıtlaSil