Hamamönü - Ankara

  
Altındağ belediyesi tarafından restore edilerek hayata kazandırılan ve Ankara'nın gözde mekanlarından biri haline gelen Hamamönü gerçekten görülmeye değer bir yer. Restore edilen eski Ankara evleri, yenilenen kafe ve restoranları ile sokak aralarında gezerken kendinizi tarihte yolculuk ediyormuş gibi hissediyorsunuz.

 
"Hamamönü'nde nasıl vakit geçirebilirim?" derseniz eğer, güne konakların birinde mükellef bir kahvaltı ile başlayabilirsiniz.


Ardından da Hamamönü sokaklarını turlayıp, bölgede bulunan tarihi cami ve konakları özellikle de "Mehmet Akif Ersoy Müzesi" olarak bilinen Taceddin Dergahı'nı ziyaret edebilirsiniz.


Sanat Sokağı'nda unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ile uğraşan sanatçıların atölyelerini gezip, canlı performanslarını izleyebilirsiniz.
 
 
Buraya kadar gelmişken El Ürünleri Pazarı'na uğramamak olmaz. Hanımların sattığı el emeği göz nuru işlerden sevdiklerinize hediye alabilirsiniz.
 
Yine yaz akşamlarında soluklanmak ve bir bardak çay içmek için Sanat Evi'ne uğrayabilir, açık hava sinemasında filim izleyebilirsiniz.
 
 
Tahtakale Kahvecisi
 
"Çok yoruldum." dediğiniz anda da bizim gibi rotanızı Tahtakale Kahvecisi'ne çevirip kumda pişirilen mis gibi Türk kahvesi eşliğinde günün kritiğini yapıp, çektiğiniz fotoğrafları gözden geçirebilirsiniz.
 
İsmi kahveci olmasına karşın menüsü oldukça zengin. Kahvaltılıklar, ana yemekler, atıştırmalıklar, tatlılar ve birçok kahve çeşidi mevcut. Kumda pişen Türk kahvesi en favori içecek. Denemezsem aklım kalır. Az şekerli 2  kahve lütfen...
 
 
Neden kumda kahve ?

 -Sabit ısıda, bol köpüklü Türk damak tadına uygun Türk kahvesi pişirebilmek için kızın kum ideal bir malzeme.
 
     - Kuma gömülen cezve ısıyı her tarafından eşit olarak alır. Böylece kahve doygun ve dengeli  pişer.
 
        - Aynı anda birden çok cezve ile çoklu kahve pişirme imkanı sunduğu için kum yine idealdir.
 
(Kaynak:http://kumdakahve.net)

 
  İşte muhteşem kokusu, lezzeti ile kumda Türk kahvesi...
 
 Tahtakale Kahvecisi
Adres:Dutlu Sokak No:10 Hamamönü / Ankara
Telefon:03123112438
 

4 yorum:

  1. Kahve ne kadar acaba?

    YanıtlaSil
  2. Pelvin hanım 5.5 TL kahve ücreti

    YanıtlaSil
  3. merhaba kahvaltı mekanı öneriniz var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem hanım nar-ı keyfte birden fazla kahvaltı seçeneği var deneyebilirsin

      Sil