Şan İskender Ankamall - Ankara


Şan İskender adından da anlaşılacağı üzere İskender' i ile ihtisas yapmış bir mekan. Ankara'da İskender yaygın bilinen bir yemektir. Ancak kaç mekan gerçek İskender yapıyor derseniz sayısı çok az bence. Şan İskender  kaliteyi yakalamış mekanlardan birisi. Ankara'da 6 şubesi bulunmakta. Biz bu lezzeti Ankamall AVM zemin katta ki Şan İskender' de tattık. Menüde İskender kebabın yanında çorba, şiş köfte, salata, patates kızartması ve tatlı çeşitleri bulunmakta.


Yemeğe günün çorbası olan mercimek ile başladık. Havaların soğumaya başladığı bu günlerde bol limonlu çorba bizi kendimize getirdi. Kıvamı lezzeti yerindeydi.


Şan İskender'in İskender kebabı. 
 
Döner, İskender için ideal olan lezzette. Et çok yağlı değil ve çok ince kesilmiş. Masada ilave sos ve tereyağı servisi yapıldı. Aslında İskender de etin lezzeti kadar kullanılan sos, tereyağı ve yoğurt da bir o kadar önem taşıyor. Salça iyi kavrulmamışsa iskenderin lezzeti kaçar. Ayrıca tereyağı da çok önemli. Çok yanmış yağın siyah siyah taneleri kebabın üzerinde çok kötü bir görüntü oluşturur.  Şan İskender lezzete standardı  yakalamış bence.


Mevsim salata.
 
Görüntü salatanın taze olup olmadığını ele veriyor. Yeşillikler diri, yağı ilave edilmiş olarak geldi.
 
Fiyatlar: Bir porsiyon İskender kebap 13.50 TL, Çorba 5 TL. Salata 5 TL. Su 1 TL

Yorum: Mekan Ankamal AVM içinde olması nedeniyle biraz gürültülü. Servis hızlı. Fiyatlar ortalama seviyede. Çay dışında yemekle servis edilen bir ikram yok.

Adres: Ankamall  bodrum kat. Akköprü / Ankara   Tel: 0312 541 25 06
 

6 yorum:

  1. Her yorumunuz olumlu. Hiç mi beğenmediğiniz yer olmaz?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba sorunuzun cevabı sağ sütünda yazılı ancak dikkat etmediniz sanırım. Daha öncede sorulmuştu bu soru aynı cevabı tekrar edeceğim. Bir mekan benim değerlendirme kriterlerime göre %70 üzerinde iyi ise yazıyorum değilse yazmıyorum. Kötü bulduklarımı yazmıyorum. Yazıyı hazırlamak benim için zaman kaybı , okumakta sizin için zaman kaybı olacaktır diye düşünüyorum. Birde verdiğim yıldızlara bakarsanız her yönü ile 5 yıldız alan bir yer yok henüz ( tabi ki benim kriterlerime göre) Selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Bence çok yanlış düşünüyorsunuz ya da ilgili firmadan gelecek olumsuz yorumlardan çekiniyorsunuz. Zaman ayırıp gezip, sizle aynı zevkleri paylaşan bizler belki beğenmediklerinize hiç gitmeyeceğiz. En azından ben böyle yaparım. Başka bir ifadeyle bence kısa da olsa olumsuzlara yer vermeniz, bizide oralar hakkında bilgilendirmeniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim blog açarken ilkem iyi olanları yazmaktı. Benim beğenilerime değer verip aynı mekanlara gidiyorsanız teşşekür ederim.

      Sil
  4. Mall içindeki hiçbir mekanın güzel olduğunu düşünmüyorum hele yemek vakitlerinde açıkcası...
    Yorumunuz için teşekkürler yine de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek kattı gerçekten çok kalabalık oluyor, buranın avantajı kendine ait ayrı mekanı olması. Masa aramak zorunda kalmıyorsunuz. Selamlar...

      Sil