Melek CafeM - Ankara

 

Sizlere Ümiköy Galeri arakasındaki butik kafelerden birini Melek CafeM' i tanıtmak istiyorum. Daha önceden gidip çok memnun kalan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittiğimiz kafede, Melek Hanım'a misafirliğe gelmişiz gibi çok sıcak bir ortamda ağırlandık.
Melek Hanım ve arkadaşı 10 ay önce açmışlar bu kafeyi. Bir villayı   butik kafeye dönüştürmüşler. Mekanın küçük olması müşterilerle daha rahat ilgilenmeye, onlarla sohbet etmeye ve özel yemek isteklerine cevap vermeye imkan sağlıyor.

 
Menü her zaman alışık olduğunuz şekilde bir sürü yemek çeşitleriyle dolup taşmamış. Daha butik bir menü hazırlanmış. Diğer siparişleriniz bir gün önceden ya da 1 saat önceden haber vermeniz koşulu ile hazırlanıyor. Örneğin hanımların gün toplantıları, doğum günleri için sizin istediğiniz özel menüler hazırlanıp misafirlerinize sunuluyor. Yeşillikler içinde ki bahçede mangal keyfi yapma imkanı da var.


Melek CafeM' in her gün standart olarak çıkan kahvaltı tabağı.
 
 Sahanda yumurta, simit ve sınırsız çay menüye dahil. Kahvaltı tabağındaki reçelleri Melek Hanım kendisi yapıyormuş. Benim gibi Karatay kahvaltısını sevenler için fındık- badem yanına bir kaç tane de ceviz, kuru kayısı da konulursa bence çok güzel olur.
 
 
Melek CafeM' in köfte.
 
Köfte ev yapımı, salata yeni yapılmış. Tek beğenmediğim patatesin hazır kullanılmış olması. Belki patates yerine pilav ya da makarna olabilirdi.
 
Melek CafeM' in menüsünde her gün kahvaltı, köfte, çıtır tavuk, mantı, makarna çeşitleri bulunmakta.
 
 
Makarna çeşitlerinin hepsinde Melek Hanım kendi hazırladığı sosları kullanıyor. Kafenin mutfağının açık olması sebebiyle yemeklerin hazırlık aşamasını görebiliyorsunuz.
 

 Melek Hanım'ın kendisinin yaptığı el açması mantısı.
 
Mantı da diğer yemekler gibi lezzetli ve tadı tuzu yerinde.
 
Fiyat: Kahvaltı tabağı ve sınırsız çay 15 TL, Köfte 15 TL. Mantının porsiyonu 13 TL.

Yorum: Sıcacık ev ortamında, size özel pişirilmiş yemeklerin keyfini çıkarmak için ideal bir yer. Küçük organizasyonlar için rahatlıkla tercih edilebilir.
 
Adres: Mutluköy Sitesi 1944.Cad.1946.Sok. No:16 Ümitköy, 06810 Ankara
Tel: 0312 2350502


6 yorum:

  1. Melek Hanım fiyatlar konusunda tabir yerindeyse yükseklerde. Butik tarzlı bir cafe için 15 TL'ye kahvaltı çok çok yüksek.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevim Hanım bende fiyatı 4 yıldız olarak değerlendirdim.

      Sil
  2. Sevgili Sevim Ertan Hanım, 15 TL olan kahvaltı tabağımıza sahanda yumurta,simit ve sınırsız çay dahil..Ve bu Büyük Kahvaltı Tabağımız..Ayrıca seçenek olarak Mönü de Küçük Kahvaltı Tabağımız da var onun fiyatı ise 8.50 TL ... Saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabınız için teşekkürler Melek Hanım. Küçük kahvaltı tabağında neler var acaba?

      Sil
  3. Rica ederim Sevim Ertan Hanım..Küçük kahvaltı tabağımız Beyaz peynir,Kaşar peynir,Yeşil&Siyah Zeytin,Tereyağ,Reçel,Bal,Domates,Salatalık,Yeşil biber,Yeşillik,Salam ve Haşlanmış Yumurta dan oluşuyor.Saygılar..

    YanıtlaSil
  4. gerçek ev Mantısı mı? o zaman uğramam gerek

    YanıtlaSil