Düveroğlu Kebap Salonu Ümitköy - Ankara


 
Gaziantep gezisinden yeni döndüğümüz bu günlerde, Ankara' da Antep'in lezzetli kebaplarını nerede buluruz diye küçük bir araştırma yaptığımda karşıma Düveroğlu Kebap-Baklava Salonu çıktı. Hürriyet Gazetesi'nin yaptığı bir sıralamada "Düveroğlu" Antep yemeğinin en iyi 10 temsilcisi arasında sayılmış. Durum böyle olunca denemek farz oldu.
Düveroğlu Ankara'nın en eski kebapçıları arasında. İlk şubelerini 1963 yılında Gençlik Caddesi'nde açmışlar .1986 yılında Kızılay' da ikinci şubelerini, son olarak da 2012 yılında Ümitköy şubesini açmışlar. En çok tercih edilen yemekleri Antep lahmacun ve terbiyeli kuzu şiş olduğunu belirtiyorlar. Menüde kebaplar dışında ızgara ve pide çeşitleri de mevcut. Ayrıca Antep mutfağının olmazsa olmazı tatlılardan baklava, havuç dilimi, şöbiyet ve kadayıf da var menüde.

 

Masaya ilk servis edilen ikramlıklar maydanoz, aysberg , ezme salata ve lavaş ekmek. Bence böyle bir yer için ikramlıklar yetersiz. Maydanoz ve 1/4 aysbergi ikramdan saymıyorum. Ezmeyi çok beğenmedim.

İşte heyecanla beklediğim Antep lahmacunu. Bir hafta önce Antep'te yediğim lezzetle aynı. İnce hamur , çıtır, sarımsaklı. Lahmacun kuzu etli , bıçak kıymasından yapılmış. Yani çok başarılı.  


Döner denilince akla Ankara döneri ve Bursa döneri gelir. Ancak Düveroğlu' nun pide arası döneri de çok lezzetli ve az yağlı.


Düveroğlu hem kebap hem de tatlıları ile ünlü olduğu için tatlısını da denemek istedik . Tercihim havuç dilimi. Bol fıstıklı, tereyağlı. Adeta damakta eriyor. Çatalı batırınca duymanız gereken "hış" sesini duyuyorsunuz. Tatlıda kullanılan un, fıstık ve nişasta Antep'ten getiriliyormuş. Durum böyle onunca da ürün muhteşem oluyor.


Yemeğin üzerine çay ve Antep fıstığı ikram olarak geldi. Çayı bilirdik ama yanına fıstık ilave edilmişi olması güzel bir uygulama. Antep mutfağı olunca fıstıksız olmaz diye düşünmüş olmalılar.
Fiyat: Lahmacunlar 3.5 - 4 TL( iki çeşit lahmacun var menüde), kebaplar ve ızgaralar 12- 19 TL arası.  İçecekler 2 TL . Tatlıların porsiyonu 5 TL.  Fiyatlar son derece makul.

Yorum: İkramlıklar hariç diğer yediklerimizin hepsi çok lezzetliydi. Garsonlar ilgili, servis hızlıydı. İç mekan ve bahçe bölümü ferah ve temizdi. Binanın hem önünde hem arkasında bahçesi var. Yaz günleri için idea bir ortam.

Ümitköy Düveroğlu
               
Adres:   8. Cad Ümitköy / ANKARA
Tel:      +90 312 235 11 11
Fax:         +90 312 235 11 11
Email:        info@duveroglu.com.tr



3 yorum:

  1. genclik caddesi bir klasik bizim icin,umitkoy ise hizla yukseliyor,tespitlerinize tamamen katiliyorum,ailece gidilecek guzel,temiz mekanlar:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Aslında Gençlik Caddesi'ndeki salonun yemeklerini denemek istedim ama kısmette Ümitköy şubesi varmış...

      Sil
  2. bence orda ikramlık lar tam yerinde ayrıyetten domates ve közlenmiş biber ve soğanda var biraz yanılıyorsunuz fazla getirseler hepsi çöpe gidiyor orda çalışan biriyim ben hani bence ikramlıklarda tam yerinde biraz daha düşünmeliyiz bence :D

    YanıtlaSil