Mavi Tuna Çukurambar - Ankara


Ankara'da, Aydınlıkevler ve Subayevler semtinde uzun yıllardır  hizmet veren "Mavi Tuna" üçüncü şubesini Çukurambar'da açtı. 2 ay önce açılan mekanı 3-4 kez deneme fırsatım oldu. Yanı başındaki Liva ve Mado'ya rakip olabilir mi? Bilmiyorum ama biz her defasında  buradan memnun ayrıldık.

Menü oldukça zengin, sunumlar şık. Ana yemekler dışında açık büfe kahvaltısını da başarılı buldum. Özellikler peynir ve tatlı büfesi sizleri mutlu edecek çeşitlilikte.
 

 Biftekli salata

Karışık mevsim yeşillikleri, kızarmış hellim peyniri, cherry domates, ızgara bonfile parçaları, kırmızı soğan ve köz biberden oluşan salata oldukça lezzetli ve doyurucu. 


Kavurmalı " Calzone" Pizza

Balon ekmek biçimindeki pizzanın içinde dana kavurma ve mozzerella peyniri var. Hamuru incecik, eti lezzetli.
Anadolu Ateşi ( Lahmacun Pizza)

İnce açılmış hamur üzerine dana kıyma, mozerella peyniri, domates, soğan, kuşbaşı doğranmış et parçaları, kırmızı ve yeşil biber serpilerek fırınlanmış. Görüntü olarak lahmacuna yakın ancak lezzet olarak biraz daha üstün olduğunu düşünüyorum. 

Karışık Pizza

Bol malzemeli, ince hamur pizza da diğer yemekler gibi lezzetliydi.
Cumartesi günleri Mavi Tuna açık büfe kahvaltı hizmeti veriyor. Pazar Günleri de brunch mevcut. Aşağıdaki fotoğraflar açık büfe kahvaltıdan.

 Peynir büfesi

Zeytin büfesi


Salatalar

Tatlı büfesi

Kuru - yaş meyveler, corn flakesler

Reçeller


Tatlılar ve poğaçalar

Sıcakların olduğu büfenin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. 5 çeşit sıcak kahvaltılık vardı. 


Kahvaltı sonrası olmazsa olmaz kahve keyfi.
  
Yorum:  Yeni açılan mekanın yemeklerinden ve kahvaltısından memnun kaldık. Menü oldukça zengin. Sigara içilen bahçe bölümü biraz kalabalık olmasına karşın sigarasız bölüm ferah ve sakin. Servis hızlı, fiyatlar makul. 

Fiyat: Pizza fiyatları 15-20 TL aralığında. Açık büfe kahvaltı 25 TL

Adres: Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:13/A

Telefon:0312 287 06 60

5 yorum:

  1. çay fiyata dahil mi ?

    YanıtlaSil
  2. Açık büfesi dediginiz kadar varmış gerçekten.burada okuyup gitmiştim herkese de tavsiye ederim.teşekkürler😀

    YanıtlaSil
  3. Ailecek 4 kişi Pazar BRUCH a gitdik LEZZET ler tam bir damakda BAYRAM yeri tadında ŞAHAANE ; Hangi birini sayayım herbiri Harikulade ; DÖNER i yazsam yeterlidir . Mavi Tuna Cheff ini vede İşletme Müdürü başta olmnak üzere tüm ekibi KUTLARIM SAYGILARIMLA .

    YanıtlaSil
  4. Yıllarca Aydınlıkevler şubesinden pasta börek aldım. Ablamda Sitelerde çalışıyor ve sürekli öğlenleri Mavi Tunadan sipariş veriyor. Herşeyi muhteşem.Hizmetlerini beğeniyoruz :)

    YanıtlaSil