Halil Usta Fırınlı Et Lokantası -Gazianatep


Gaziantep gezimizde otelimize yakın olduğu için  Halil Usta Fırınlı Et Lokantası' tercih ettik. İyi ki de öyle yapmışız. Şehir dışından geldiğimizi anlayınca bize o kadar ilgi  gösterdiler ki anlatamam. Geleneksel Türk aile yapısındaki misafirperverliği , ev sahipliğini bize lokanta ortamında yaşattılar. Kebapçı her ilde var elbette ancak Gaziantep'te kullanılan et ve diğer malzemeler kebabın lezzetini iki katına çıkarıyor bence. Menülerin çoğunda kebapta kullanılan etlerin erkek koyun eti olduğu belirtilmiş. Dişi koyun eti yavan ve elastiki olduğu için kullanmıyorlarmış. Bence kebabın lezzetini sadece ete bağlamak haksızlık olur. Etin yanı sıra binlerce yıllık mutfak kültürü ve zanaatkarlığın da büyük etkisi var.



Yemeğe sebzeli lahmacun ile başladık. Az acılı , hamuru ince, çıtır çıtır ve sarımsaklı. Sebzeli denilmesinin nedeni içine maydanoz konulmuş olması.
 
 
Soğanlı lahmacun. Nar ekşili , cevizli, az acılı. Yine çok ince hamurdan yapılmış çıtır çıtır. Cevizli lahmacunu ilk kez denedim ve çok hoşuma gitti. Biberin acısı ile nar ekşisinin tatlısı süper ikili oluşturmuş ortaya bir lezzet bombası çıkmış.


Altı ezmeli kebap. Domates sos ile hazırlanmış sosun üzerine kıyma kebap konularak servis edildi. Bu da çok başarılıydı.

 Alinazik Gaziantep'teki orijinal adı Alanazik. İlk defa denediğim bir yemek. Altta patlıcan ve süzme yoğurt ile hazırlanmış bir salata üzerinde parça etten hazırlamış kuşbaşı et ve sosu var. Buda çok lezzetli. Kuşbaşı et yerine kıyma ile hazırlamış şekli de var.
 
 
 Patlıcan kebabı Urfa' da yaşadığımız yıllarda çok yediğimiz ,bildiğim bir lezzet. Patlıcanlar iyi pişmiş ve çekirdeksiz. Bir patlıcan bir köfte olarak şişe dizilerek pişirilmiş. 

Şekerli fıstıklı börek. Halil Usta Fırınlı Et Lokantası' na ait bir tatlı. Yemeğin üzerine ikram olarak geliyor. Kişi başı bir parça servis ediliyor. Çok beğendim derseniz tekrar ikram ediyorlar. Pide hamuru üzerinde fıstık, tuzsuz peynir ve az şeker karışımı var. "Her şeyi mi çok beğendin?" diyeceksiniz ama evet bunu da çok beğendim. Zaten Gaziantep' te kaldığımız süre içinde yediğimiz ve beğenmediğimiz hiç bir yemek olmadı.

Fiyat: Lahmacunlar 2.5-3 TL, kebaplar 12- 20 TL arası. Altı ezmeli 17, alinazik 18 , patlıcan kebap 15 TL. İçecekler 1-3 TL arası. Fiyatlar son derece makul.

Yorum: Lezzet, işçilik , malzeme, pişirme tekniği, misafirperverlik her şey mükemmeldi. Yüzümüzde gülücükler ve ağzımızda nefis tatlarla ayrıldık buradan. Eğer bende bu lahmacunların tadına bakmak istiyorum derseniz özel olarak paketleyip kargo yada otobüsle yolluyorlar. Telefonla sipariş verebilirsiniz.

 
Adres:  Fatih Mah. 24.nolu sokak, no:9 Şahinbey/ Gaziantep.

Telefon: 0342 32009001 




2 yorum:

  1. "Mide Turizmi" gayesiyle Gaziantep’e yaptığımız seyahatte, akrabamın götürdüğü ve çok beğendiğim mekanlardan biri oldu.

    Lezzetler çok başarılı... Bendeniz Mide Mühendisinin beğendikleri hatta bayıldıkları da patlıcan kebap, küşneme ve fıstıklı peynirli börek oldu.

    Blogda değerlendirmede bulunarak takipçilere haber verilmesi gereken bir yer. Gördüğüm kadarıyla benim gibi siz de öyle görmüşsünüz bu mekanı Sevgi Hanım... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mide Mühendisi haftaya yine bir Gaziantep turu yapacağım. Bu mekanı biz çok sevmiştik. Aklın ve midenin yolu birmiş :)

      Sil