Gaziantep'te 48 Saat


Bir hafta sonu kaçamağı yapmaya... 48 saatliğine Güneydoğu'nun güzel şehri Gaziantep'e gitmeye...Tarihte bir yolculuk yapmaya, kültürel ve doğal güzellikleri görmeye...birde üzerine dünyanın en lezzetli yemeklerini yemeğe ne dersiniz. 
Küçük maceramız Anadolu Jet Hava yollarından uçak biletlerimizi almakla başladı. Ankara Gaziantep arası 698 km ve otobüsle 10 saat. Zamanımız az gezilecek yer çok olunca tercihimiz hava yolu oldu. Ankara - Gaziantep uçuşu  1 saat. Havalimanın şehre uzaklığı 20 km.
Uçak alçalırken ilk dikkat çeken uçsuz bucaksız fıstık tarlaları. Kara yoluna geçtiğinizde de aynı manzara sizi bekliyor. Yol kenarlarında da sağlı sollu fıstık ağaçları .

Burası öyle bir şehir ki, modern Gaziantep'te "Doğunun Paris" i  deyiminin hakkını vererek yaşayabilir, tarihi Gaziantep'te de zaman değiştirip geçmişi yaşayabilirsiniz.
Evliya Çelebi 1641 ve 1671 yıllarında yöreyi iki kez ziyaret etmiş ve Antep`i şu şekilde ifade etmiştir: "Ayıntab kenti tümüyle 32 mahalledir. 8067 toprak ve kireç örtülü, bayındır, bakımlı, yüksek, saray görüntülü evleri vardır." O zaman bile farkını ortaya koyabilmiş bir şehir.
1. GÜN
Güne Orkide Bahçe'de (detaylar linkte) kahvaltı yaparak başladık. Katmer ve yöresel kahvaltılıklar eşliğinde. Gezilecek çok yer var fazla oyalanmadan yollara düştük.
Gaziantep'e gelirken en çok görmek istediğimiz yerde, Zeugma Müzesi'ndeyiz. 2011 yılında açılmış. 1700 metrekarelik mozaikleri ile dünyanın en büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşımakta.  Müze 3 blok olarak inşa edilmiş. Eserleri hepsi büyüleyici. Burası klasik müzelerden çok farklı. Hem sergilenene mozaikler açısından hem de antik kent kalıntıları açısından.  Müze girişindeki 10 dakikalık kısa filimi mutlaka izleyin (3 boyutlu gözlük ücreti olarak 3 TL alınıyor). Belgeselde eserlerin nasıl çıkarıldığı ve taşındığı anlatılıyor. Mozaiklerin çoğu çıkarılamamış, mozaikler şu an Fırat'ın derin suları altında. Biraz içimiz burkuluyor bunu duyunca. Müze girişi 8 TL.( 2013) 18 yaş altı öğrencilere ücretsiz. Müze kartınız varsa giriş ücretsiz.
 
Müzenin en gözde eseri Çingene Kız mozaiği. Zeugma kazılarının kamuoyunun henüz gündemine girmediği 1992 yılında çıkarılan bu mozaikteki kadın figürü gizemli bakışları ile Zeugma'nın simgesi haline gelmiş. İlk çıktığı yıllarda kim olduğu konusunda kesin bir tanımlama yapılamayan bu mozaiğe figürdeki, kadın resminin çingene kızlarını andırması nedeniyle Çingene Kız adı verilmiş. müzede ayrı bir bölümde sergileniyor. Bu mozaik antik kent ile birlikte Gaziantep'in de simgesi olmuş. Her yerde bu mozaiğin resmini, hediyelik eşyalarını görüyorsunuz.

Müzeden büyülenmiş olarak ayrılıyoruz ve rotamızı Zincirli Bedesten' e çeviriyoruz. 
  
 Halk arasındaki adı "Kara Basamak Bedesteni " 17. yüzyılda yapılmış bir eser. Tarihi çarşının içinde 73 dükkan bulunuyor. 3 farklı kapıdan bedestene girmek mümkün. Çarşı içinde yemeniden kutnuya, baharattan bakıra, ahşap süs eşyasından çantaya kadar bin bir çeşit hediyelik eşya var.
 
Benim en çok beğendiğim yemeniler oldu. Birçok kişi yemeniyi başörtüsü olarak bilir. Gaziantep'te yemeni 6 asırdır devam eden bir ayakkabı zanaatı. Yemeni yapanlara "köşger" deniliyor. Eskiden herkes yemeni giyermiş. Deriden yapılan bu sağlıklı ayakkabıyı günümüzde yaşlı amcalar- teyzeler , tiyatro ve sinema sektöründe kişiler dönem filmlerinde kullanıyormuş. Hollywood köstüm tasarımcılarından binlerce sipariş alıyormuş esnaf. Ünlü Truva filminde Brad Pitt'in botları burada yapılmış.  
 
"Kutnu"  Osmanlıdan günümüze taşınmış bir kumaş ve Gaziantepli ustalar bu sanatı hala devam ettiriyor.

Çok zahmetle elde işlenen bakırlar.
Ankara- İstanbul gibi şehirlerde lüks mağazalarda satılan bu ürünleri yerinde yarı fiyatına almak mümkün. 
Geziye biraz ara verip Antep'in muhteşem yemeklerini tatmak için İmam Çağdaş' tayız. Burada kime sorsanız yemek  için sizi buraya yönlendiriyor. Tek şubesi var. İçerisi çok kalabalık. Kapıdan girer girmez sizi tatlı reyonu karşılıyor. 
Biraz yutkunup masaya yöneliyoruz. Sabahki katmerli kahvaltıdan sonra çok acıkmadığımız için sadece Antep lahmacunu sipariş ediyoruz. Lahmacun az acılı, sarımsaklı ve hamuru incecik.

 Baklava ise mis gibi tereyağlı çok lezzetli. 


 Yemeğin üstüne kahve yakışır dedik soluğu Antep'in 500 yıllık (1670 ) Tahmis Kahve' sinde aldık.

Zincirli bedestene yaklaşık 300 metre aşağıda iki katlı bir yapı. Burada menegiç kahvesi, Türk Kahvesi, nargile , çay servisi var. Tahmis "kahve dövülen yer" anlamına geliyormuş. Tercihimiz yabani fıstıktan yapılan sütlü menengiç kahvesi oldu.  Çok beğendik, bir daha içmeye gelelim diyerek buradan ayrıldık. Yol üstündeki Almacı Pazarı, Tütün Han'a da uğramayı ihmal etmedik.


Gaziantep'te eskiyi ve yeniyi bir arada görebiliyorsunuz demiştim. İşte buna güzel bir örnek 2010 yılında yapılmış Gezegenevi Planetaryum.

Burası Antep'te bilim ve gezegenevi içeriğini bütünleştirerek sunan ilk yapıymış. Merkezi gezerken  görevliler size eşlik ederek tek tek her bir deneyi anlatıyorlar. İçerikte 10 dakika robot tiyatrosu, 30 dakika bilim merkezi gezisi, 30 dakikada gezegenevi sunusu var. Giriş ücreti 2.5 TL, öğrenci 1 TL. Yanınızda çocuklarınız varsa burayı mutlaka görün derim. Mimarisi ve bahçesi de görsellik açısından muhteşem.
Yavaş yavaş yorgunluk baş gösterip hava kararmaya başlayınca akşam yemeği için Fatih Mahallesi'ndeki Halil Usta' ya (detaylar linkte) kebap yemeye geldik. Seçmek çok zor, menüde yaklaşık 30 çeşit kebap var. Şefin önerisi ile fındık lahmacun, altı ezmeli, ali nazik ve patlıcan kebabı sipariş ettik. Hepsi damak çatlatan türden. Antep kebaplarını tatmış olmanın verdiği mutluluk  ile odalarımıza çekildik. İkinci günün hayalini kurarak...

2.GÜN
Güne Orkide Bahçe'de katmer yiyerek başlıyoruz. Gruptaki herkesin tek şikayeti: Ankara'da katmersiz ne yapacağız ?
Gaziantep'te sabah kahvaltısında katmer yenip beyran içilirmiş. Koyun etinden yapılan ,acılı ve isteğe göre limon sıkılarak yenilen çorba. Antep'e gelip beyran içmeden olur mu? dedik  tadına baktık tabi ki. Sabah sabah çorba içemem derseniz alternatif olarak katmeri sunuyorlar. Katmerin içinde kaymak ve bol fıstık var. Of of tam bir kalori bombası.
Katmer 
     Beyran

Gastronomi turuna ara verip gezmeye başlıyoruz.


Tarihi kalenin karşı sokağındaki Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi'ndeyiz. Burası Türkiye'nin ilk özel cam eserler müzesi olma özelliğine sahip. Müze  binası, tarihi bir Antep evi.

Müzede Roma, Bizans ve İslam dönemine ait 1500 eser var. Müzenin rehberliğini sahibesi Füsun İşsever bizzat kendi yapıyor. Giriş ücreti 4 TL. Öğrenciler için 2 TL. Müze kart geçmiyor.

Medusa Cam Müzesi'nden çıkar çıkmaz 200 metre sonra kendimiz Bakırcılar Çarşı'sında bulduk. Kale dibinde bin bir çeşit iş yapılan çarşı. Şehrin en eski çarşısı. Bakır işçiliği 500 yıldan fazla geçmişi olan bir el sanatıymış burada. Kendimiz oradan oraya koştururken bulduk.  Bakır eşyalara hepsini tek tek dokunup, almak istedik.
 
Bakırcılar çarşısında gezerken  Emine Göğüş Mutfak Müzesi (detaylar linkte) karşımıza çıktı. Burası Türkiye'nin ilk mutfak müzesi . Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürü anlatılıyor. Mutfak malzemeleri, sofra düzeni, yöreye özgü kullanım şekilleri ve adları ile sergilenmekte. Emine Göğüş kimdir diye sorduğumuzda , Türkiye'nin ilk Turizm Bakanı Ali İhsan Göğüş 'ün annesi olduğunu öğrendik. Müze olarak kullanılan ev Ali İhsan Göğüş'ün doğup büyüdüğü evmiş. Daha sonra Kültür bakanlığına müze yapılması için bağışlanmış. Giriş ücreti 1 TL.

 Gaziantep Kalesi Bakırcılar çarşısı ile karşı karşıya .Ne zaman ve kim tarafından yapıldığı belli değilmiş.


Sırada Tarihi Gümrük Han - Yaşayan Müze var. İçeride birçok el sanatını görmek mümkün. Özelikler Antep işi el işleri.

Antep işi tek bir parça 2 ay gibi bir zamanda tamamlanabiliyormuş. El emeği göz nuru dedikleri şey...

Gümrük hanı gezerken bir kahvehane gözümüze çarptı. Kahveci Seddar Bey (detaylar linkte). Kapısında "Osmanlı dibek kahvesi kırk yıl damağınızda kalır tadı." sloganı ile karşıladı bizi.  Siparişimizi verip beklemeye  başladık, gelecek sürprizden habersizce. Kahve fincanı içinde iki renk kahve geldi. Özel bir teknikle fincanda pişirilen kahvenin yarısı açık renk yarısı koyu. Fincanın iki tarafından ayrı ayrı yudum aldığınızda lezzetlerde farklı. "Nasıl yapıldığını görebilir miyiz?" diye sorduğumda  "Kaç televizyon programcısı geldi göstermedik üzgünüz!" diyorlar. Gülümseyerek ve kahvenin verdiği mutlulukla yolumuza devam ediyoruz.
 
Önümüze çıkan fırından kahke ( Antep'e özgü kurabiye ), baharatçılardan fıstık, bakır süs eşyaları alarak akşam yemeğine hazırlanmak için otelimize geçtik.

Bayaz Han

Kent müzesi ile yan yana. Zaman darlığı nedeniyle kent müzesini gezemedik.


Akşam yemeği için Tarihi Bayaz Han'dayız. Kocaman bir avlu düşünün, o kadar kocaman ki içinde birbirinden farklı eğlence türlerini bir araya getiriyor. Kafe, bar, fasıl, restoran  aynı avluda. Aynı avlu içinde yöresel ürünleri satan küçük dükkanlar var. Antep'in en gözde mekanlarından birisi. Tarihi dokusu ise muhteşem.1909 yılında yapılmış. Yöresel yemeklerin tadına bakıp folklor gösterisi izledik. Fiyatlar yüksek ancak bir kez gelmeye değer diye düşünüyorum.

Yöresel lezzetleri tatmak için Aşina ya da Sahan restoranı da tercih edebilirsiniz.

 

Gecenin finalini  " Erçelebi Kömürde Kadayıf " ta yaptık (detaylar linkte). Gaziantep baklava diyarı olarak bilinse de Erçelebi Kömürde Kadayıf Salonu'nun közde kadayıfının ünü Antep sınırlarını aşmış durumda. Bence bu lezzet anlatılmaz yaşanır...

Gaziantep'te 48 saati tamamladık aklımızda kalanlar, kültürel dokusunu ,tarihi mirasını korumuş ancak modern kent hayatından da geri kalmamış bir şehir. Biliyorum gezilecek daha çok yer var. Kısmetse bir daha ki gelişimize...

113 yorum:

  1. Mükemmel bir anlatım, fotoğraflar da harika...Anteplilerin misafirperverliğini de eklemek gerekiyor :)Bir daha bir daha gidilecek bir şehir....filiz...

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısın hocam misafirperverlik konusunda muhteşem insanlar. Yabancı olduğunuz anlayınca herkes size yardımcı olmaya çalışıyor. İkramda bulunmayı çok seviyorlar. Bu şehirde kimse aç kalmaz, sabah çıkın çarşıya ikramlıklardan tadın doyarsınız.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten, bu konuda bir duayen olamaya adaysınız.Kutluyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Keşke yorumların altına isim yazsanız sizlere isminizle hitap etme şansım olur...

      Sil
  4. Çok merak ettim, bu hafta sonu ben de gideceğim.Sizin deneyimleriniz bana yol gösterecek.Çok rahatım.Emeğinize sağlık. Levent Lutfi ATASEVER (Adana)

    YanıtlaSil
  5. Gaziantep gezisi planlarken yazınızı okumak çok faydalı oldu. Emeğinize teşekkürler. Burak Arslan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak bey yorumunuz için teşekkürler. Yazdıklarımı okumanız üstelik bir de teşekkür mesajı yazmanız beni çok mutlu eti.

      Sil
  6. Merhabalar, Çok keyifli bir gezi olmuş. Okurken yaşadım diyebilirim, öyle ki canım karnımın acıktığını hissettim :) Benim de görülecek yerler listemin başında yer alıyor Gaziantep, umarım en kısa zamanda fırsat bulurum... Sevgiler Sevgi Hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eda hanım Güneydoğunun bütün şehirleri birbirinden güzel ve farklı özelliklere sahip. Gaziantep' in yanına Hatay ve Şanlıurfa'yı da eklemenizi öneririm. Selamlar...

      Sil
    2. Eda hanım bloga takip et butonu ekledim, İlginiz için teşekkür ederim.

      Sil
  7. TAM DA UÇAK BİLETLERİNİ ALDIK. BU UZUN TATİLİ DEĞERLENDİRELİM DEDİK YAZINIZI
    OKUDUM BİNLERCE TEŞEKKÜR SANKİ BİZİM GÖZÜMÜZLE GEZMİŞSİNİZ DAHA BAŞKA GEZİLERDE DE SİZE BAŞVURACAĞIZ GÜLAY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim begenmenize sevindim .Benim için de katmer yiyin :) iyi yolculuklar...

      Sil
  8. tembellik edip gitmeden 2 gün önce antep i araştırmaya kalkınca panik olmuştum hele müze kartsız olmam ögrenci halimle karsılayabilecek miyim diyordum ama müzeleri ücretleri ile anlatman o kadar cok işime yaradı ki şu an eline saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep orchid, bir şeyi eksik yazdığımı siz söyleyince far ettim. Zeugma müzesi girişindeki sinevizyon gösterisi için 3 boyutlu gözlük ücreti 3 TL alınıyor. Kesinlikle bu gösteriyi izleyip müzeyi öyle dolaşın derim İyi gezmeler...

      Sil
  9. merhaba, haftasonu Gaziantep'i gezeceğiz, yazınız bizim için bu açıdan çok faydalı oldu. Çocuklarla gezeceğimiz için soruyorum, gidilecek mekanlar birbirine yakın mı, araba kiralamak gerekir mi ya da taksi bulmak kolay oluyor mu? Teşekkürler, Ahu (ahuevni@gmail.com)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ahu hamım, tarihi yerler bir daire içinde ve birbirine çok yakın. Biz iller bankası tesislerinde kaldık ve arabaya ihtiyaç duymadık taksiyle gezdik. Taksi fiyatlsrı uygun.Taksicilerin hepsi biner binmez size kartını veriyor ve istediginiz saate gelip sizi alıyoru.iyi gezmeler benim için de katmer yiyin olur mu :))

      Sil
    2. Katmer dediğin
      z kadar var, sizin rotadan ikerliyoruz. Orkide pastanesi ile ilgili olumsuz tek konu, kahvaltı fiyatını hesaplarken masada hiçbirşey yemeyen çocuğumuzu da saymaları oldu, O'na da tabak koydukları içinmiş. Yine de bu gezinin keyfini kaçırmaya değecek bir durum değildi :)

      Sil
    3. Ahu hanım gezinizin güzel geçmesine sevindim. Katmeri yemişsiniz o zaman benim için Kahveci Seddar Bey'de bir kahve de içersiniz :)) Umarım siz de çok şey istiyorsunuz demezsiniz...

      Sil
  10. çok güzel bir anlatım olmuş kısmet olursa aralık ayının 2.haftasında bende gidiyorum.notlarımı aldım ve mutlaka anlattığınız yerleri gezmeye çalışacağım.anlatımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Memnun döneceğinize eminim. Konaklamayı ayarlamadıysanız İller Bankası Sosyal tesisleri aklınızda olsun. Fiyatları çok uygun.İyi gezmeler.

      Sil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Tebirk ederim çok başarılı bir yazı olmuş emeğinize sağlık, ben de Aralık sonu gibi gitmeyi düşünüyorum; bakalım .. Çok sağolun ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer bey beğeneceğinize eminim .iyi yolculuklar...

      Sil
  13. Merhaba bizde nisan ayında gitmeyi düşünüyoruz sizinde yardımlarınızla bi çok yeri gezicez yanlız otelde kalıcaz uygun ve temiz bir otel tafsiye edebilirmisiniz ? Vildan -İstanbul

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vildan hanım biz iller bankası sosyal tesislerinde kaldık. Fiyatı çok uygun , odalar biraz eski ancak tesis heryere yakın ve güvenli.iyi yolculuklar ...

      Sil
  14. Merhaba; Nisan ayı için Gaziantep Gezisi planlarken bu yazı çok yol gösterdi teşekkürler, konaklama olarak nereleri tavsiye edersiniz peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kader hanım biz iller bankası sosyal tesislerinde kaldik geceliği 25 tl. Diger seçenekler hakkında bilgim yok . Selamlar...

      Sil
  15. Merhaba, önümüzdeki haftasonu arkadaşlarımızla yapacağımız gezimizi hazırlarken sizi rehber edindik. Acaba yemekle ilgili harcamalarınızı ortalama olarak verebilir misiniz? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. Lütfen kategorilerden Gaziantep 'i tıklayın restoranlara ve fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz .

    YanıtlaSil
  17. turla gidildiğinde de aynı tadı verirmi accaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erol bey bizim gezdiğimiz yerler Gaziantep'in en önemli noktalarıydı. Eminim turlarda aynı yerleri programlarına almışlardır.

      Sil
  18. Bu tür paylaşımları çok seviyorum.İnsanın gitmek istediği yerlere önceden gidip deneyimlemiş ve samimiyetle yazmış olana arkadaşlarının rotasında hareket etmek kolay ve keyifli oluyor.Ben de çok istiyorum buraları görmeyi Kısmet artık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güler hanım, uzun zamandır takip ettiğim birini yani sizi bloğumda görmekten çok mutlu oldum. Selamlar...

      Sil
  19. Sevgi Hanım, sayenizde tekrar Gaziantep'e gitmiş gibi oldum ama o lezzetleri tatmış gibi olamadım:) Fotoğraflara bakmak yetmeyecek anlaşılan, en kısa zamanda bir Antep seyahati şart:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek Yolculuğu Haftaya Gaziantep'e gidiyorum. Sizi de seve seve ekibe dahil ederiz :))

      Sil
  20. önümüzdeki haftalarda Gaziantep'e gitmeyi düşünüyorduk, ancak sizin gibi hafta sonu değil hafta içi ama kısıtlı bir zaman içerisinde gidebileceğiz, kısıtlı bir zaman olması sebebiyle ne nerede zaman kaybını yaşamadan gezmek amacıyla araştırma yaparken burayı buldum. gerçekten güzel bir sunum olmuş, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke adınızı da yazsaydınız, adınızla teşekkür ederdim :)) Bu hafta sonu ben de Gaziantep'te olacağım. İyi vakit geçireceğinize eminim...

      Sil
  21. Merhaba ben handan. .bizde dun aksam kendi aramizda karagulu izlerken günü birlikte olsa antepe gitmeye kararverdik.keşke daha önce aklimiza gelseydi de sizin deneyimlerini le güzel bir seyahat gecirirdik.ben sizden iki kişi antepe gitmeye karar verdiğinde ne kadar masraf eder bunu öğrenmek istiyorum.paylasimlariniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan hanım ben de bu gün Gaziantep'ten döndüm. Ankara'dan uçakla 130 TL gidiş dönüş bilet aldık. Konaklamayı da Çevre ve şehircilik misafirhanesinde yaptık. Geceliği 25 TL. Yanında İller bankası misafirhanesi var o da aynı fiyat. Halfeti'ye ( karagül dizisinin çekildiği yere) 11 kişi araba kiraladık ve kişi başı 30 TL verdik. Mesafeler birbirine çok yakın dolmuş ya da taksi kullanarak şehri gezebilirsiniz. İyi yolculuklar...

      Sil
  22. Zaman sorunu olanlar icin cok guzel bir anlatim yapmissiniz.Tesekurler Insallah bu yaz tatilinde ailemle birlikte bu sehrimizi gezecegim.Tesekurler,selamlar Ramazan ,Danimarka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramazan bey çok memnun kalacağınıza eminim. Çok güzel bir şehir.

      Sil
  23. mükemmel bir yazı oldu hemen kendime notlar aldım bunları gittiğimde deneyeceğim.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. merhaba antepte kalmak için yer ayarlamaya çalışıyorum çevre ve şehircilik misafirhanesinin numarasına nette bulamadım sizde hala mevcutsa öğrenebilir miym? yazınız gerçekten çok güzel olmuş yer ayarlarsak haftaya gitmeyi düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül hanım, iş yerimde olması lazım yarın bilgi vereyim .

      Sil
    2. çok teşekkür ederim inş yer bulabiliriz numarayı bekliyorum.

      Sil
    3. Gül hanım DSi sosyal tesisleri tel : 0342 321 39 03 iyi gezmeler :)
      Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şahıs tel var buraya yazamayacağım. mail adresimden görüşelim .

      Sil
    4. Merhaba Ben duygu, mayısın 9'da bende Antep'e gidiyorum. oraya karşı farklı bir ilgim var nedenini bende bilmiyorum ve orayı çok merak ediyorum. Çok güzel bir tanıtım olmuş çok teşekkür ederim bu kadar güzel anlattığınız için. Kalacak yeri bende ayarlayamadım bir türlü, rica etsem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şahıs tel numarasını bana da yollar mısınız?

      Sil
  25. Duygu hanım sevgiylegeziyorum@gmail.com dan yazarsanız numarayı vereyim . Cep telefonu olduğu için buraya yazmak doğru olmaz.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba ben Simge; sizin yazdıklarınızı rehber edinerek bizde hafta sonu Gaziantep'e gittik. Gerçekten çok güzel tanıtmışsınız tek kelime ile mükemmel. Ben gidecek olanlara Tarihi BEY mahallelisini de görmelerin tavsiye ederim. Tarihi doku fevkalade. Konaklamak için ise çarşıda YUNUS OTEL i öneririm. Otel küçük ama personel şahane, gezilecek her yer yürüyüş mesafesinde, ekonomik ve bizim için en önemli olan aile ile kalınabilecek otel olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simge hanım yazdıklarımın işe yaraması gerçekten çok mutlu etti beni teşekkürler...

      Sil
  27. Hayatimin kisa da olsa, 2,5 yilini Antep'te gecirdim. 18 yildir yurtdisinda yasiyorum. Nasip olursa Temmuz ortasinda Turkiye'deyim ve bu yaz mutlaka ama mutlaka tekrar ugrayacagim Antep'e... Kendim Usak'liyim, cevremdeki dostlarim, zaten kisitli olan izninde napacaksin Antep'te, git denizkenarinda biyerlere diyorlar, sadece ama sadece yemek yemeye gidecegim dedigimde ise bana garip garip bakiyorlar... E o lezzetleri tatmamis birisinin boyle bir tepki vermesi gayet normal :)

    YanıtlaSil
  28. Gözlemleriniz ve anlatımların harika..Notlarımı aldım .Çarşamba ilk uçakla gidiyorum .Emeğiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ,iyi yolculuklar. Adınızı yazsaydınız isminizle hitap etme şansım olurdu :)

      Sil
  29. Hayvanat Bahçesini gezmeyi ihmal etmeyiniz..Özellikle çocuk varsa...

    YanıtlaSil
  30. çok teşekkürler haftaya antep e gidicem bu yazınız çok iyi oldu teşekkürler. Eyüpcan ULUSOY

    YanıtlaSil
  31. Ankara'da katmersiz ne yapacağız demişsiniz lakin Altınşiş kebap öz Anteplidir ve katmerleri 10 numaradır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'da bir kaç yerde yedim ama aynı lezzeti alamadım . Önerinizi deniycem teşekkürler.

      Sil
  32. Çok güzel bir rehber olmuş, elinize sağlık. Okurken yaşadıklarınızı hissettim...

    YanıtlaSil
  33. Bir Gaziantep'li olarak Gaziantep Gezinizi takdire şayan buldum. Gelip gezmek isteyen misafirlerimize şunu belirtmek istiyorum; Gaziantep her ne kadar Güneydoğu Anadolu bölgesinde görünse de gerçek anlamda bölgeyle alakası olmadığını başka bir kültür ve medeniyet barındırdığı görebilirsiniz. Tekrar teşekkür ediyorum bu yazınız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Sil
  34. 48 saate sığmaz Gaziantep, tekrar gelmenizi tavsiye ederim. Şahinbey'de teleferiğe binin.Savaş Müzesini gezmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca geldiğiniz de yuvarlama da yemelisiniz mutlaka:) Şimdilik önerilerim bu kadar. Bende elimden geldiğince anlatmaya çalıştım Gaziantep'i,okumak isterseniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba fernoce bu yazıyı yazdıktan tam bir yıl sonra tekrar geldim Antep 'e bir çok yeni yer gördüm . Ancak bu yazıma ilave etmek istemedim. Sanırım seneye yine o güzel yemekleriniz için yine gelecegim :))

      Sil
    2. Her zaman bekleriz :) gezmeye de yemeğe de:)

      Sil
  35. çok güzel bir yazı olmuş eşim kahveye bayılır, bu dediğiniz yerler (tahmis kahve, kahveci seddar) eşimle birlikte girebilirmiyim hanımlar için müsaitmidir FARUK

    YanıtlaSil
  36. bende eylül 25 te orda olacağım yazınız süper olmuş

    YanıtlaSil
  37. Bende 15 Ekimde Gaziantepte olacagim. Sabah erkenden orada olacagim ve Halfetiye de gitmek istiyorum ama hem antep hemde halfeti yapabilirmiyim bilmiyorum. Araba kiralasam iki yer icin yeterli zaman ayarlayabilirmiyim? Nasil yapmam lazim, bana yardimci olurmusunuz? tesekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gaziantep'i en az 2 günde gezebilirsiniz. Halfeti Antep arası 120 km yani 1.5 saat yol . Gidiş dönüş ve tekne turu için yarım günü ayırmanız lazım. iyi gezmeler...

      Sil
  38. gaziantep'ten halfetiye nasıl gidebiliriz aracımız yok bilenler yardımcı olursa çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araç kiralayarak gidebilirsiniz. Drek dolmuş otobüs yok. Ya da yeni halfetiye gidip ordana araç tutup eski halfetiye gidebilirsiniz.

      Sil
    2. Gaziantep'ten Halfeti'ye aracınız yoksa ulaşım çok zor.Direk gitme ihtimaliniz yok. Gaziantep'ten Birecik'e gidip oradan yeni Halfeti araçlarına binebilirsiniz.Ama bitmiyor oradan da eski Halfeti'ye gitmek için bir araç daha değiştirmeniz gerekiyor.Ben denedim tavsiye etmiyorum :D Araç kiralamanızı tavsiye ederim

      Sil
  39. teşekkürler bir gün öncesinden ayarlama yapan birine çok güzel fikir vermiş oldunuz

    YanıtlaSil
  40. 2 hafta önce Gaziantep'e gittiğimizde sizin rotayı izledik. Çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayça hanım çok mutlu oldum işe yaramış olmaktan :))

      Sil
  41. Merhaba,
    9 kasım'da kısmetse iş arkadaşlarımızla 2 aile Gaziantep'e gideceğiz ve orada 4 gün kalacağız,ardından Urfa'ya geçip 2 gün de orada kaldıktan sonra eve yani İzmir'e dönüş..2 gün antep 2 gün urfa için araç kiralamayı düşünüyoruz,halfeti'ye de geçmek için.Bir günde antep'den günü birlik Adana'ya geçelim diyoruz lakin bazı arkadaşlar Adana'dan ziyade Antakya'ya gidin diyorlar..Siz ne dersiniz ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Oğuzhan bey, Gaziantep'i tam anlamıyla gezmek için 2 gün bile yetmez. Bence Gaziantep ve Urfa'yı 4 güne anca sığdırırsınız. Panoramik tur olsun daha çok yer görelim derseniz tercih sizin...

      Sil
  42. Sayin Ankarali kardesim,
    Emegine saglik cok sahane anlatmissiniz,Bir gaziantepli olarak size cok tesekkur ediyorum, anlatiminizi okurken inanin midem kazinmaya basladi sabah saatleri oldugu icin eve hemen bir katmer ismarladim ve sizi animsadim,bidaha gelisinizde size sunlari tavsiye ediyorum Ibrahimli semtinde bulunan ORKIDE pastanesine ugrayip dondurma yemenizi ve capraz karsisinda recep ve adil ustanin yerleri vardir orada Nohut durumu yemenizi ve elmaci pazarina yakin bir yer olan Culcuoglu lokantasina gitmenizi tavsizye ediyorum,bunun yani sira hamam sevasini unutmayin,
    selam ve saygilarimla salih

    YanıtlaSil
  43. bizde bugün 8 arkadaş gaziantep için biletlerimizi aldık,yazınız çok güzel aydınlatıcı yol gösterici olmuş.nasipse sabah 8.00 orda olacağız akşam 20.00 döneceğiz umarım bu kısa zaman şimdilik bize yeter.şimdiden gitmek için sabırsızlanıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selma hanım merhaba, 1 gün az olmuş ama hiç görmemekten iyidir bence:)) Zeugma ve tarihi bölgeyi , bakırcılar, Zincirli bedesten, Tahmis cafe için hızlı bir tur yspabilirsiniz. Şimdiden iyi yolculuklar ...

      Sil
  44. Merhaba
    Yazılarınızı ve bloğunuzu çok beğendim..Bir dönem Gaziantepe çok gitmiştim ve buraları görme fırsatını bulmuştum. Şimdi görünce tekrar anılarım ve nefis yemekleri aklıma geldi çok mutlu oldum. İyi gezmeler diliyorum. Bende herkesi beklerim. Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  45. Bizde ailece Mayısın son haftasında orada olacağız inşallah, paylaşımınız çok faydalı çok iyi olmuş, emeklerinize sağlık

    Habib

    YanıtlaSil
  46. bu dediklerinizi aynen yapıcam

    YanıtlaSil
  47. Cok guzel anlatmissiniz Antep i, gormus yasamis gibi hissettim. Agziniza, yureginize saglik. Amerika dan Istanbul ve direkt ordan Antep e gececegim ve bir gun kalacagim icin yaziniz cok yardimci oldu kisa zamanda nereleri gormek istedigimi belirlemek acisindan. Cok tesekkurler. Guler.

    YanıtlaSil
  48. 3 günlük Gaziantep-Nemrut turumuzun Antep ayağına ışık tuttuğunuz için teşekkür ederim.


    http://gezginkusunhikayesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  49. Iyi aksamlar ya su deri yakkabi ve canga satilan resimdeki dukkanin adini ogrenebilirmiyim acaba cok onemlii tesekkur ederim simdiden

    YanıtlaSil
  50. Arkadaşlar bende Gaziantep'te bulundum ve yaşadığım deneyimle ilgili bir iki şey söylemek istiyorum.
    Elmacıpazarı'na mutlaka uğramalısınız.Hatta orada bulunan Efendioğlu ilk adresiniz olabilir.Emin olun hem organik hem de ev yapımı ürünler satılıyor.Çalışanları da çok ilgili ve sıcak.Mükemmel bir alışveriş deneyimi yaşayacağınızı düşünüyorum.Kuru sebzeler(patlıcan,biber vb.),muska,bastık,salça,baharatlar,kuruyemiş bu ürünlerden bazıları.Ben çok memnun kaldım.Sizde mutlaka vakit ayırın derim.

    YanıtlaSil
  51. iki kişilik bir aile için en uygun fiyat yer neresi aracımız var ulaşım sorun değil fiyat ve iletişim paylaşırmısınız

    YanıtlaSil
  52. Merhaba Freestylook, öğretmen evi, Çevre ve şehircilik misafirhanesi fiyatları çok uygun hem de merkeze yakın. Telefon numaralı mevut değil Google dan bulunabilir diye düşünüyorum. Bir de şehir fırsatı sitelerine bakın uygun fırsatlar çıkıyor.

    YanıtlaSil
  53. Herkese güzel düşünceleri ve yorumları için çok çok teşekkür ederim. Bu pazar günü evde canım sıkılırken acaba dedim acaba bizim şehrimizi insanımızı nasıl biliyor diğer insanlar die merak ettim ve o güzel gezinizi anlattığınız yazınızı ve yorumları sonuna kadar meraklı ve heycanlı bir şekilde bir satır dahi atlamadan okudum. Şehrimi bu güzel duygu ve düşüncelerle daha da güzelleştirdiğinizi inanın anlatamam.Rabbim den ailenizle ve sevdiklerinizle mutlu bir ömür geçirmenizi temenni ediyorum. Sağlıcakla kalın kalbi güzel ruhu güzel insanlar görüşmek üzere :) İbrahim POLAT

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbrahim bey çok teşekkürederim güzel sözleriniz için :)

      Sil
  54. Rica ederim ne demek asıl ben teşekkür ederim inanın çok mutlu oldum yazınızı okuduğumda keşke fırsatım olsada gelen misafirlere yardımcı olabilsem şehrimizi gezdirebilsem. Bir dahaki sefere yolunuz düşerse mutlaka beklerim. 😊😊

    YanıtlaSil
  55. Keyifli bir yazı olmuş, Yılbaşını Antep te geçirmek gibi radikal bir karar verdik arkadaşlarımızla, güzel bir gezi planı çizdiniz bize.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  56. Bende Avusturya'dan Kücük bir dogu turu yapmak istiyorum Mart'ta o yüzden cok yardimci oldunuz. Ben Burda dogmus büyümüs biri olarak ülkemin güzelliklerini görmek icin can atiyorum. Avrupada bir cok yer gördüm neredeyse her sehir birbirine benziyor. Ama Türkiye'nin tarihi daha derin ve daha eski ama hakettigi degeri görmüyor.

    Saygilarimla

    S. Demir, 25

    YanıtlaSil
  57. Gaziantep te Muhteşem Halfetiye yer ayırmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  58. 11-12 MArtta 1 gece 2 günlük bir Gaziantep turu yapacağız kısmetse. Paylaşımlarınız çok güzel fikirler edinmemize sebep oldu. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  59. Gerçekten Gaziantep'i tanıtabilecek en güzel makale olmuş tebrikler...

    YanıtlaSil
  60. Bekle beni yaza geliyorum Gaziantep burada gösterilen tüm yerleri gezeceğim.

    YanıtlaSil
  61. Bu hafta sonu dört kiş G.Antep'e gideceğiz. Notlarımı, adres ve telefon numaralarını aldım. Size çok çok teşekkür ediyorum.

    Mehmet Bol

    YanıtlaSil
  62. Bu hafta sonu dört kiş G.Antep'e gideceğiz. Notlarımı, adres ve telefon numaralarını aldım. Size çok çok teşekkür ediyorum.

    Mehmet Bol

    YanıtlaSil
  63. Faydalı bir yazı olmuş. emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  64. Beşiktaş Nerde biz orda mayısın 27-29 tarihleri arasında antepte olucaz. Artık rahatız teşekkürler

    YanıtlaSil
  65. Şimdi yola çıktık adiyamandan malatya ya mi gitsek antepe mi gitsek diye bakinirken sizin bloga denk geldim. Harika anlatmissiniz.Rotamizi antepe çeviriyoruz:) bahsettiğiniz yerleri gezicez Tektek inşallah :)

    YanıtlaSil