Çınaraltı Künefe ( Yusuf Ustanın Yeri )-Antakya

 

Antakya merkezde ,Uzun Çarşı'nın içinde cami avlusunda küçük bir dükkan. Duvarında burada künefe yiyen Cumhurbaşkanı ve bakanların fotoğrafları var. Burası birçok tv programına, web sayfalarına konu olmuş bir mekan.


 
Yusuf usta

Yusuf Usta künefeyi köz ateş üzerinde pişiriyor. Künefesinin bir diğer özelliği makine kullanmadan elle her şeyi hazırlamasıymış.

Tepsinin altında köz ateş var. Diğer yerlerde tüplü ocaklarda künefeyi pişiriyorlar. Ankara'da künefe istediğinizde genelde tek kişilik küçük tepsilerde hazırlanır, ancak burada künefeyi büyük tepsilerde pişirip, dilimleyip getiriliyor. Üzerine fıstık koyarak servis edildi.


Fiyat:  Porsiyonu  6 TL. Su ve çay ikram olarak geliyor.

Yorum: Çınaraltı Yusuf Usta'nın yerine büyük bir beklentiyle gittim ancak umduğumu bulamadım. Birçok tv programına konu olmuş bir yerdi. Künefe çok sıcak değildi. İçindeki peynir ekşimsiydi. En önemlisi peynir katılaşmıştı, sünmüyordu. Neden böyle diye sorduğumuzda peynir her zaman aynı kalitede gelmiyor yanıtını aldık.

Adres: Uzun çarşı içi, ayakkabıcılar çarşısı ,Antakya , Hatay

6 yorum:

  1. Buradaki künefe hepimizi hayal kırıklığına uğrattı.

    YanıtlaSil
  2. Aynı künefecide 2012 ağustos ayında künefe yeme şansım oldu.
    benim tattığım künefe gerçekten hayatımda yediğim en iyi künefe idi.
    hem kadayıfı hem de peyniri çok iyiydi ve bana çok sıcak servis edilmişti
    o yüzden şimdi hiçbir restoranda künefe yiyemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde TV de izleyip büyük bir beklenti ile gitmiştik. Çınaraltı künefeden ayrılmadan önce ustaya künefeyi beğenmediğimizi , peynirin sünmediğini söyledik. Kendisi Peynirin her zaman aynı kalitede gelmediğini bundan kaynaklı olduğunu belirtti.

      Sil
  3. Hatayda ki tüm künefecileri deneyen biri olarak söyleyebilirim ki daha iyisi yok. Not: Hataylı değilim.

    YanıtlaSil
  4. Ben burada yemedim ama Hatay'da başka yerlerde yedim şimdi Ankara'da hiçbir yerde yiyemiyorum çünkü o kalite yok artık kendim yapacağım gidip bakır tepsi filan alıp.

    YanıtlaSil
  5. künefe yemek için kalktık geldik antakyaya geldik çınar altına künefe sipariş verdik geldi para ödemek için kart verdik dediler post makinamız bozuk birde sırıtarak böyle bir yola baş vurulacağına nakit çalışıyoruz dense daha uygun olurdu bu durum bana şunu gösterdi insanın gözünün içine baka baka vergi kaçırma yolunun kısacası yakıştıramadım künefeye leke konuldu

    YanıtlaSil