Eymir Gölü - Ankara

 

    Ankara'da hafta sonu ne yapılır? Bence Eymir Gölü'ne gidilir. Göle karşı kahvaltının ardından yürüyüş yapılır, bisiklete binilir, kayıkla gölde gezilir, acıkınca büfelerden birine uğranır ya da evden getirdiğiniz malzemelerle piknik masası kurulur. 

   Yaz kış demeden severek geldiğimiz Eymir'de bizim tercihimiz Marina Büfe. Nedeni bulunduğu konum ve işletmecileri ile kurduğumuz gönül bağı. Marina büfe dışında Yakamoz, Yelkenci, Orfoz, Çobanoğlu, Balıkçı Büfe ve Bağ Evi'nde de aynı hizmeti alabilirsiniz. Diğer büfeleri de defalarca denemiş olduğumu belirtmem lazım.

   "Benim Eymir Gölü' ne giriş kartım yok, nasıl giriş yapacağım? " derseniz eğer, arabanızı kapıda bırakıp yürüyerek girmeniz mümkün. Yaklaşık 20 dakika sonra ilk tesise ulaşabilirsiniz. Araba ile giriş yapabilmek için ODTÜ döner sermaye işletme müdürlüğünden ( 100 TL karşılığında) bir yıllık kart çıkartabilirsiniz. Nisan 2013 itibari ile hafta sonları ODTÜ kendi servis araçları ile göle giriş sağlamakta. Servis araçları gölün çevresinde sürekli ring yapmakta.


Kayıkhane önü

Eymir Gölü, 13 km göl çevresindeki ağaçlık alanıyla başkente oksijen sağlayan eşsiz bir yer. Ayrıca çeşitli sportif faaliyetler için de biçilmiş kaftan. Burada bisiklet kiralamak, yürüyüş yapmak veya olta ile balık tutup kürek çekmek mümkün. ODTÜ, kürek takımı antrenmanlarını burada yapmakta. 


 Eymir' de gün batımı


Gölün daimi konukları


Marina Büfe'den Bağ Evi'in görüntüsü.


Balıkçı Büfe'den kayıkhanenin görüntüsü.


2012 yılında gölün donmuş hali. 1.5 metre derinliğinde donan gölün üzerinde yürümek çok heyecan vericiydi.
  


Marina Büfe'nin kapalı alanı.

Sadece yaz aylarında değil kış mevsiminde de çok keyifli bir yerdir.


 Marina Büfe'de çayınızı yudumlarken göl manzarası size eşlik eder.


Kışın soba üzerinde kestane pişirebilirsiniz.


Gözleme Evi'nin kış mevsimi kapalı hali.


 Gözleme Evi baharda canlanıyor...

 Kışın Gözleme Evi kapalı olduğu için balık, köfte, sucuk tercih edebilirsiniz. Hepsi ızgarada pişirilip, ekmek arası salata ile sunuluyor. Yanında ister soğuk, isterseniz sıcak içecek. Fiyatlar son derce makul. Fiyatlar 6-10 TL arası.


Bağ Evi'nde pazar günleri açık büfe kahvaltı hizmeti var. Orfoz ve Kayıkhane Restoran'da  ise haftanın her günü serpme kahvaltı yapabilirsiniz. Kahvaltı için benim favorim "Orfoz".


Eymir'e giderken evdeki bayat ekmekleri yanınıza almayı unutmayın.
Kuşlar ve göldeki karabataklar için.

Eymir, deniz kadar keyifli değil elbette ancak biz Ankaralılar için bulunmaz bir nimet. ODTÜ, kendi arazisi içinde yer alan Eymir Gölü'nü Ankaralıların hizmetine açarak çok büyük bir hizmet gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Sonsuz teşekkürler ODTÜ...

Adres:

ODTÜ  Eymir Gölü Tesisleri Kayıkhane Yanı  Gölbaşı /Ankara

209 yorum:

  1. Ankara'nın en sevdiğim yeri ...

    YanıtlaSil
  2. eymir gölünün en güzel yeri balıkçı büfe, kahvaltı ekmer arası balık harika, büfe salas olmasına rağmen hizmet çok kalite, çalışanlar odtülü gittiğinizde mutlaka uğrayın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balıkçı büfeyi de defalarca denemişliğimiz var yorumunuza kesinlikle katılıyorum.

      Sil
  3. Baharı karşılamak için çok güzel görünüyor,gitmeli::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana teşekkür edeceğinize eminim, mutlaka gidin derim.

      Sil
  4. ah birde eymir'e arabalarla girmeseniz ne iyi olur.

    YanıtlaSil
  5. ODTÜ kısa bir süre araç girişini yasakladı, otobüslerle içeriye misafirleri taşıdı ancak sonra bu uygulamadan vaz geçti.

    YanıtlaSil
  6. eymirde fayton bisiklet kiralamak için bir yer biliyormusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eymir'de fayton yok. Arkası sepeti (çocukları oturtabileceğiniz)bisiklet yada normal bisiklet var. Bisikleti marine büfenin önünden , ya da TRT tarafından girişte, kapanlara gelmeden bisiklet kiralayabilirsiniz.

      Sil
  7. saatlik kiralanıyor değil mi bisikletler? h.içi h.sonu fiyat değişiyor mu peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eymir'in her iki giriş kapısından da bisiklet kiralayabilirsiniz. Geçen yıl 1 saat 12 TL idi . 30 dakika da kiralayabiliyorsunuz. Hafta içi hafta sonu fiyat farkı yok.

      Sil
    2. Bu hafta sonu Gölbaşı tarafındaki ana kapıda 1 saati 10 TL idi.

      Sil
  8. Peki kızılaydan falan nasıl gidebiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolmuş, yada otobüsle ulaşım ne yazık ki Kızılay'dan Eymir'e yok. Ancak Gölbaşı'na Ulus'tan kalkıp Konya yolunu takip eden dolmuşlar var, Haymana yol ayrımında inip taksiyle gelinebilir.

      Sil
  9. Kahvaltı için önerebileceğiniz bir yer varmı?? İlk defa gideceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvaltı için benim favorim ORFOZ . Serpme kahvaltı veriyorlar. En son gittiğimizde kişi başı serpme kahvaltı fiyatı 25 TL idi.

      Sil
  10. Ben esim ve iki aylik kizimla gitmek istiyorum ve muhtemelen h.ici saat aksam 6 gibi orda olurum daha once hic gitmedim ve bebek yuzunden arabayla girmem daha uygun olacaktir.Aracla nasil girebilirim ve neleri tavsiye edersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta içi araçla girmek serbest. Kayıkhane,orfoz,bagevi bebekle rahat gidebileceginiz yerler.zaten büfe ve restoranların hepsi aynı hizada gölün kıyısında. Bence baka baka gidin kafanıza uyanda mola verin.Bu sıcaklarda gidilecek ideal yerler arasında Eymir iyi gezmeler...

      Sil
  11. Göl kartı olmayanlar hafta içi rahat bi şekilde girebiliyor mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstteki yorumda eksik yazmışım. ODTÜ döner sermaye işlete müdürlüğünden çıkarttığınız 1 yıllık üye kartı ile hafta içi araçla giriş serbest. Yürüyerek girecekseniz kart istenmiyor. Hafta sonu ise kartınız olsa bile araçla girişi yasak( gazeteci,hakim ,savcı, mülki amirler hariç). ODTÜ kendi servis araçları ile kart istemeden hafta sonu gölün içine ring yapıyor.

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfü bey, TRT yanından inen patika değil asfalt bir yol var. Eymire iki giriş var. Biri Gölbaşı tarafından diğeri TRT'nin tam yanından aşağı inene yol. Yaklaşık 3 km yokuş aşağı iniyorsunuz. Yalnız özel araçla yada yürüyerek inmek mümkün. Aşağı indiğinizde yol ikiye ayrılıyor. Bağevi yönüne ve gölbaşı yönüne.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Her iki taraftan da gittiğinizde gölün etrafında daire çizip aynı noktaya gelirsiniz. Ancak araçla giderseniz bağ evi tarafından değil gölbaşı kapısından gidin. Daha çok tesisi var ve göl manzarası daha güzeldir. TRT tarafından yürüyerek inerseniz yol ikiye ayrılır sol tarafı takip etin ( bağ evinin ters yönü) iyi gezmeler...

      Sil
  13. haftaiçi ring yok mu peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta içi yürüyerek yada özel araçla girilebiliyor.

      Sil
  14. Orfoza yakin olan kapi hangisi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araçla gidecekseniz mecburen Gölbaşı kapısından girmeniz lazım çünkü tek yön. TRT yönünden ancak yürüyerek girebilirsiniz.

      Sil
  15. balık tutmak serbest mi? akdere den araçla hafta içi nereden girebiliriz.üyelik için odtü döner sermayeye nerden gidecez?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık tutmak serbest. Akdere'den geliyorsanız TRT kapısı daha yakın olur. ODTÜ döner sermaye ODTÜ dolmuşlarının son durağı olan noktada 7 katlı mühendislik binasının giriş katında. ODTÜ Rektörlük binasının 300 m kadar ilerisinde, yada ODTÜ Kemal Kurdeş Kongre merkezinin tam karşısı. Umarım anlatabilmişimdir :)

      Sil
  16. slm yaya olarak hafta içi hangi kapı
    daha yakın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki kapının da tesislere uzaklığı aynı 2 Km kadar.

      Sil
  17. merhaba.Eşimle haftasonu misafirlerimizi açık büfe kahvaltıya götürmek istiyoruz eymire.nereyi önerirsiniz?Bağevi yazılmış ama genelde garson ve hizmetten gidenler şikayetçi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağ evi konum olarak çok güzel ancak ben açık büfe kahvaltısını beğenmedim. Benim önerim Orfoz'da serpme kahvaltı.

      Sil
  18. Bağevi gerçekten görülmesi gereken yerlerden biri, ailece çoluk çocuk geçenlerde ordaydık, çocuklar için ideal siz yemeğinizi yerken çoçuklarda keyiflerince oynadı..Üstelik balık yemenizi tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Ben batıkentten dolmuş veya otobüsle nasıl giderim. Giriş için de kartım yok içeriye giriş yapabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gölbaşı dolmuşlarına binip Haymana yol ayrımında inip taksiyle gidebilirsiniz.ozel arac ile gitmiyorsanız karta gerek yok. Hafta sonuda odtu otobusleri ile ana kapıdan giriş yapabilirsiniz . İyi gezmeler.

      Sil
  20. Merhaba, biz pazar günü için Bolu'dan gelmeyi düşünüyoruz, Ankara'yı çok iyi bilmiyoruz. Aşti taraflarından Eymire kendi arabamızla nasıl gidebiliriz? Birde Ocak ayında tavsiye eder misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşti'nin önünden hiç bir yere sapmadan Gölbaşı- Hayman yol ayrımına kadar düz devam edin ( 14-15 km) Hayman yol ayrımına girip ilk ışıklardan sola dönün . 1 km devam edip önünüze gelen ışıklardan tekrar sola dönün tabelaları göreceksiniz.

      Sil
  21. merhaba arkadaşlar kendi aracımla gitmeyi düşünüyorum kız arkadaşımla gezmek için nasıl ve nerden hangi kapıdan girmem gerekir yardımcı olursanız çok sevinirm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamer bey, Gölbaşı yönündeki kapıdan ODTÜ döner sermaye işletme müdürlüğünden çıkarttığınız 1 yıllık üye kartı ile araçla giriş serbest. Yürüyerek girecekseniz kart istenmiyor. İyi gezmeler

      Sil
  22. odtü kuzey Kıbrıs kampüsünde öğrenciyim ve öğrenci kimlik kartımla ailemle giriş yapamıyomuyum illaha kartmı çıkarttırmam gerekli acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araçla giriş yapmak istiyorsanız kart lazım , yürüyerek giriş serbest

      Sil
  23. Merhaba, biz arkadaşlarla önümüzdeki Pazartesi Eymir'e gitmeyi düşünüyoruz. Orfoz'a ya da Marina Büfe'ye (yazınızdan gördüm onlarıda ben sadece Bağ Evi'ni biliyordum başka öneriniz varsa söylerseniz sevinirim) Bisikletle hangi kapıdan gitmemiz daha yakın olur bir de o mekanlara acaba? Bir de bisiklet kiralama fiyatları ne kadar bir bilginiz var mı? Yaklaşık 5 kişi olacağız bir indirim yaparlar mı ki :( Cevabınız için şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  24. Yazın bisikletin saati 12 liraydı.Gölbaşı kapısından giriş yapın.Mekanlar aynı hat üzerinde sıralı, kapalı alanda oturmak istiyordanız kayıkhane ya da orfozu tercih edin , açık hava için marina ya da yelkenci büfe. İyi gezmeler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Bloğunuz çok hoş bu arada özellikle Ankaralılar için

      Sil
    2. Çok teşekkür güzel görüşleriniz için.

      Sil
  25. muhteşem bir yer fotoğraf için gittim ve Ahmet abi ile tanıştım samimiyeti ve misafir perverliği köftesi ile tek adres

    YanıtlaSil
  26. Her zaman bisiklet kiralama imkanı var mı fiyatları ne civarda acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bisiklet her mevsim var. Geçen hafta 1 saatini 10 TL kiraladık. İyi gezmeler.

      Sil
  27. Ne tarz giyinmeliyiz

    YanıtlaSil
  28. Öncelikle Merhaba yazılanların hepsini okudum faka bir konuda aklımda soru işareti oluştu bisiklet kiralayabileceğimiz yerler sadece giriş kapılarında mı yok işletmelerin yakınında da bulabilir miyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın her iki kapıda da bisiklet var. Ancak bu mevsim de sadece TRT Yönünden Aşağı indiğinizde bisiklet var. Gölbaşı kapısında henüz yok. Yakın zamanda orada da başlar. İyi gezmeler...

      Sil
  29. Mangal yakmak serbestmi

    YanıtlaSil
  30. Bu zamanda golbasi haymana yolu kapisinda bisiklet kiralama varmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son iki hafta önce gittim ana kapıda henüz bisiklet yoktu. Ancak TRT kapısında yaz kış bisiklet var.

      Sil
  31. Merhaba. Kızılay dan eymir trt kspısına nasıl gidebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oran dolmuşları ile gidebilirsiniz . Güven parktan kalkıyor.

      Sil
  32. Merabalar ilk olarak giriş kapilarinda aracımızı park edebileceğimiz bir alan ve ya otopark mevcut mu ?
    2. Kendi bisikletlerimizle giriş yapmak mümkün mü acaba? Tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, araç park etmek için büyük bir alan var. Kendi bisikletinizle giriş yapabilirsiniz. İyi gezmeler.

      Sil
  33. merhaba beytepe kampüsünden nasıl gidebilirim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AŞTİ'den Gölbaşı dolmuşuna binip Haymana yola ayrımında inip taksiyle gelebilirsiniz.

      Sil
  34. merhaba bilkentten nasıl gidebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Celal bey,AŞTİ'den Gölbaşı dolmuşuna binip Haymana yola ayrımında inip taksiyle gelebilirsiniz.

      Sil
  35. Iceride emanete birakabilecegimz bi yer var mi

    YanıtlaSil
  36. Iceride emanete birakabilcegimz biyer var mi

    YanıtlaSil
  37. Merhaba, hafta sonu İstanbul'dan gelmeyi planlıyorum. Hangi kapıda otopark var ya da hangi kapıya araçla gelmek daha doğru olur. İçeriye araçla girmeyi düşünmüyorum. Otoparka yakın bisiklet kiralama yeri var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gölbaşı kapısından giriş yapın derim, manzara daha güzel.Her iki kapıda da bisiklet ve otopark mevcut.

      Sil
  38. İyi günler. Gölbaşı kapsında bisiklet kiralama başladı mı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet bey evet iki kapıda da bisiklet kiralama var.

      Sil
  39. Bu guzel yeri guzel blogunuz da hic bir soruyu cevapsiz birakmadan ozveriyle tasvir ettiginiz icin hepimiz size tesekkur ederiz. Iyi gunler dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tankut bey ben de okumaya ve yorumyapmaya değer gördünüz için teşekkür ederim:)

      Sil
  40. odtuyle bir alakamiz yok.dolayisiyla kartta yok.yaya olarak giris yapabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  41. Oran kapisindan giris yapmayi dusunuyorum arabayla fakat bag evi disindaki yerler uzak mi kaliyor oraya? O giris bana daha yakin cunku.

    YanıtlaSil
  42. Piknik yapmak serbest demissiniz. Buna uygun bir alan var mi yoksa bahsettiginiz bufelerin masalarinda mi yapmaya izin veriliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göl kıyısında ya da orman içinde ateş yakmadan piknik yapmak serbest. Büfelerde piknik yapılmıyor.

      Sil
  43. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giriş kartınız yoksa yurüyerek ya da ODTÜ ring otobüslerini kullanabilirsiniz.

      Sil
  44. Haftaiçi arabayla giriş serbest mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanınızda 7 yaş altı çocuk, 65 yaş üstü yetişkin ve engelli bir kişi size eşlik ediyorsa girişe izin veriyorlar. Ama zaman zaman kurallar değişebilyor. En garantisi 1 yıllık kart çıkartmak . Selamlar...

      Sil
  45. Saat 11.00-19.00 saatleri arasında araçlarla giriş yapılmıyor diye okudum Odtü nün sayfasında ama emin olamadım, bu saatler haricinde haftasonu araçla giriş yapabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giriş kartınız varsa 19.00 dan sonra kartla giriş yapabiliyorsunuz.

      Sil
  46. Odtü nün sayfasında 11.00-19.00 saatleri arasında araçla giriş yapılmıyor diye okudum ama size sormak istedim 10.00 da haftasonu araçla giriş yapabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  47. ben gece gelıp sabahlamayı dusunuyorum kız arkadasımla yanı sıra balık tutmayı dusunuyoruz mumkun mu bi sıkıntı yasarmıyım ılk defa gelicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet bey bu konuda bilgim yok. Göl amirliğini arayıp ögrenebilirsiniz. İyi eğlenceler...

      Sil
  48. Çok bilgilendirici bir yazı dizisi olmuş emeğinize sağlık....

    YanıtlaSil
  49. Meraba keçiörenden eymir gölüne nasıl gelebirim acaba , arkdaslarımla gelmeyi düşünüyoruz 19 23 yas arası nasıl bır zaman gecırırz sızce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göl kıyısında oturup bufelerde birşeyler yiyip içebilirsiniz. Tekneye ya da bisiklete binebilirsiniz. Gölbaşına 2-3 km uzaklıkta Eymir gölü.

      Sil
  50. kafelerin fiyatları uygun mudur fiyat aralığı nedir bılıyomusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cafelerde ekmek arası ızgara balık, köfte 7 tl çay 1.5 tl

      Sil
  51. merhaba eymir gölüne girmek için başvuru formu doldurmamız ücret ödememiz mi gerekiyor tam anlayamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabayla giriş yapmak istiyorsanız kart zorunlu. Yürüyerek ya da odtü rink otobüsleri ile giriş serbest. Selamlar...

      Sil
  52. Merhaba, daha önce hiç gitmeyip hep merak ettiğim Eymir Gölü'ne her iki ayağından ameliyatlı olan ve çok kısa mesafeyi bastonla yürüyebilen ablamla birlikte 4 kişilik ailemle bu Perşembe günü gitmek istiyorum, dolayısıyla giriş kartım da yok.

    Bu durumda gitsem arabayla içeri girme şansım yok sanırım.

    Acaba bu tür fiziki engelli vatandaşlar için giriş kartları olmasa da bire defaya mahsus ücretli olarak (makul bir giriş ücretiyle) girebilme imkanı var mıdır?

    Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartsız arabayla girişe izin vermiyorlar ancak sizin özel durumunuzdan dolayı kolaylık sağlarlar diye düşünüyorum. Hafta içi daha sakin olduğu için. Hafta ici kartı olanlara giriş ücretsiz. Hafta sonu da sadece kartı olsnlardan 5 tl alınıyor. Başka bir ücret uygulaması yok. En son çare ODTÜ ring otobusleri ile ücretsiz giriş ysparsınız. İyi gezmeler..,

      Sil
  53. slmlar, gölbaşı kapısından girmek için hangi otobüse ve nerden binmemiz gerekiyor. kızılaya yakın bi yerden ego otobüsleri ile gelebilirmiyiz. trt tarafından epeyi yürümek gerekiyo. dönerken hangi otobüse binmemiz gerekiyo gölbaşı kapısından. tşk şimdiden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer bey dolmuş, ya da otobüsle ulaşım ne yazık ki Eymir'e yok. Ancak Gölbaşı'na, Ulus'tan kalkıp Konya yolunu takip eden dolmuşlar var, Haymana yol ayrımında inip taksiyle gelinebilir.

      Sil
  54. eymir trt kapısına oran dolmuşlarıyla gelebiliyoruz değil mi ? peki trt kapısından sonra göl ile arası ne kadar sürer yürüyerek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dolmuştan indikten sonra 3 km kadar mesafe .

      Sil
  55. Eymir gölünden kızılaya dönüş nasıl yapabiliriz araç yokta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ana yola (3km) yürüyüp golbaşı dolmuşlarına binebilirsiniz .

      Sil
  56. Gölün girişinde arabayı bırakacağımız ve uzun süre kalması durumunda sıkıntı olmayacak otopark ya da onun gibi bi yer mevcut mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güvenlik bürosunun tam karşısında ücretsiz açık otopark alsnı mevcut.

      Sil
  57. Ben kuzenimle gelmek istyrum ama daha once gelmedim. Trt girisinden taksiyle gelmek istyoruz giriştede bisiklet kiralamak istyoruz. trt girisii yemek yeme yerlerine vs. Uzakmii acabaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bisiklet kiralama mevcut. Bisiklet kiralanan yerin hemen yanında da iki tane cafe mevcut.

      Sil
  58. Böyle güzel ve açıklayıcı bilgiler verdiğiniz için teşekkürler... Benim sorum şu: Yaşları 13 ile 15 arası değişen bir izci grubu anladığım kadarı ile Oran TRT girişinden 3 km mesafe yürüyerek (yürüme sorunları yok) yaya olarak giriş yapabilir. Oran için dolmuşlar da Güven parktan kalkıyor. Öğrenmek istediğim bu izci grubu ateş yakmaksızın çadırlarda gece gölde veya ormanda konaklayabilir mi? Bir engel var mıdır? ve güvenli midir? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odtü rektörlükten izin alarak konaklayabilirsiniz diye biliyorum.

      Sil
  59. Trt girişinin yakınında bisiklet kiralanan yer ve iki tane işletme var demişsiniz. Bu iki işletmenin adı ne ve kahvaltı fiyatları ne?
    Şu an göle giden odtü servisleri mevcut mu? Mevcutsa nereden ve hangi saatlerde kalkıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşletmeler Delta ve Tahta kaşıklar. Servisle gidiş ögrenci ve personel için geçerli.

      Sil
  60. mrb ben hafta içi arabayla giriş yapabilir miyim ne hakim savcıyım nede odtü personeli sıradan vatandaşım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki araçla giremezsiniz. Yürüyerek ya da odtü ring araçları ile girebilirsiniz.

      Sil
  61. Merhaba, daha önce sorulmuş ve de cevaplanmış olabilir.Yorumları henüz okumadım.Hafta sonu Eymire gideceğim eşim ve 9 aylık bebişimle birlikte..Eşimin doğum günü değişik ol oksijenli bi gün olsun istiyorum..Araba girişi yasakmış sanırım..Sormak istediğim en uzak mekan yürüyerek kaç dk sürer bebeğimizin bebek arabası var ve yürüyüşü severiz..Ve marina büfede balık ekmek mi var sadece yoksa her şey mevcut mu? Kahvaltı için neden ofroz diğerleri ile kıyasladığınızda..Sabah kahvaltı yürüyüş sonrada balık ekmek diye düşündüm siz bol bol gitmiş biri olarak nasıl bir rota çizerdiniz kendinize...Bana yardımıcı olursanız hatta bi rota çizerseniz çok utlu olurum..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Figen hanım ilk tesis balıkçı büfe ve yürüyerek 20 dakika sürüyor. Marina büfede balık, köfte, sucuk ekmek ve gözleme mevcut. Kahvaltı için orfoz serpme kahvaltısını tavsiye ederim. Dilerseniz marina büfede tabakta kahvaltı servisi de mevcut. İyi eglenceler...

      Sil
  62. Merhabalar eymirde ateş yakmadan piknik amaçlı -konaklamaksızın-çadır kurmak sıkıntı yaratır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çadır kurmaya izin veriliyor mu bilmiyorum. Göl amirligine sormak lazım.

      Sil
  63. Merhaba hocam , ben bölümümün konumu gereği ve daha yeni olmam sebebiyle A1 e yakın olan yerler hakkında bilgi sahibi değilim .Eymir'e gitmek istiyorum ama ODTÜ'den nasıl gidilir, ring var mıdır , yürüyerek gidebilir miyim vs. bilmiyorum. Aydınlatırsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurgül merhaba Sorunun cevabı yorumlarda mevcut.

      Sil
  64. Merhaba, kayık kiralama konusunda pek konuşulmamış. Kayıkların durumu nasıl acaba? Romantik bir durum sağlanabilir mi? Bahsederseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kayıklar 4 kişinin karşılıklı oturarak binebileceği küçük tekneler. En az 30 dakika kiralanabiliyor. romantik bir ortam yaratma işi sizin hayal gücünüze bağlı :)) iyi eglenceler...

      Sil
  65. Merhaba. Aştiden dolmuşa binip Haymana yol ayrımından taksiyle Eymir'e ne kadar mesafede ulaşılır? 3 arkadaş gitmeyi düşünüyoruz taksiyle oradan çok masraflı olur mu acaba ? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  66. Merhaba hocam,ODTÜ öğrencileri için kampüs içerisinden Eymir Gölü tesislerine giden ringler var mıdır acaba?Varsa da bu ringler hakkında bilgi verebilir misiniz?Saat kaçta ve nereden kalkıyor vb. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta sonları var ancak detaylı bilgim yok. Rektörlükten sanırım ögrenebilirsin.

      Sil
  67. 1 Yıllık kart ücreti ne kadar? Aile bireyleri için ayrı ayrı mı alınması gerekiyor? Ve burada alkol almak serbestmi? cevap için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yıllık kart araç için çıkarılıyor. Kamu çalışanları için 100 TL. Alkol içeride yok , yanınızda götürebilirsiniz.

      Sil
  68. Trt binasi önünden taksi ne kadar tutar ve kayık tahmini ne kadardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TRT den eymir 3 km. Kayık 30 dk 10 tl idi yazın . İyi gezmeler...

      Sil
  69. Merhabalar , trt den eymire kadar taksi ucreti ne kadar acaba? Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  70. selamlar yarın eymire gitmeyi düşünüyoruz trt tarafından giriş yapcaz fakat orda arabayı dışarıda bırakabilecegimiz yer var mı cünkü kartımız yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet büyük bir park alanı mevcut. İyi gezmeler:))

      Sil
    2. mükemmeldi ama öğleden sonra gitmemek lazım zaman yetmedi . tekrar teşekkürler :)

      Sil
  71. Trt kapısından giriste bisikletler bulunuyor mu

    YanıtlaSil
  72. Gölbaşı girişinde otopark var mı ve varsa güvenli bir otopark mı, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet özel güvenlik şirketi elemanının beklediği park alanı mevcut.

      Sil
  73. meraba buraya giden egolar haftasonu çalışmıyor mu sefer saatlerinde hafta sonu kısmı boş görünüyor da?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ego ile ilgili hiç bilgim yok, zira orada hiç ego otobüsü görmedim ben .

      Sil
  74. Bisiklet binmek için ayrı bir parkur var mı;varsa gölün neresinde?Yürüyüş yapmak için gölün çevresinde bir yer var mı?Daha önce hiç gitmedim gölün manzarası fotoğraf çekimi için nasıl?Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bisiklet için ayrı parkur yok. Gölün tamamını çevreleyen asfalat yolda sürüyorsunuz. Fotograf çekimi biçin her yer uygun:)) anacak doğa biraz daha canlanınca daha güzel kareler yakalamak mümkün.

      Sil
  75. Gölün çevresinde kilim serip oturup arkadaşlarla piknik yapabilceğimiz yerler var mı,oturmaya uygun mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ateş yakmadığınız sürece piknikte sorun yok. İstedigini yerde piknik yapabilirsiniz.

      Sil
  76. Merhabalar. Biz 5 kisi olarak eymire gelmeyi planliyoruz. Ulustan otobusle gelmeyi plabliyoruz acaba nasil ulasabiliriz oraya? Golbasi giristen eymir golune taksi var mi varsa ucreti ne kadar? Bisiklet kiraliyabiliyoruz mu? Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  77. Ulus heykelin altından Gölbaşı dolmuşuna binin , Haymana yol ayriminda inip taksiye binin. Yaklaşık 3 km

    YanıtlaSil
  78. Merhaba marina bufede kahvalti imkani var mi, varsa ne kadar? Kahvalti icin onceden rezervasyon gerekiyor mu? Bir de bisikleti kapidan kiralayip iceri kadar bisikletle mi giriyoruz yoksa yuruyup gol kenarindan da kiralanabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bisikleti kapıda kiralayıp içeri giriyorsunuz. Marina büfe de çay hariç kahvaltı 15 tl, rezervasyona gerek yok :)

      Sil
  79. Merhabalar
    Kafama takılan soru şudur ; Bisikleti kiraladık dıyelım 1 saat gectı teslım ettık . Tekrar göl cevresınde gezmek ıstedıgımızde kıraladıgımız yere cok uzak duser mı göl cevresı, kafeler falan ? ılgı ve alakanıza teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asya hanım, giriş kapısından ilk kafeye varış yürüyerek yaklaşık 20 dakika sürüyor. İyi eğlenceler...

      Sil
  80. üşenmeden herkese cevap vermişsiniz bunun için teşekkür ediyorum.çok faydalı bilgiler mevcut

    YanıtlaSil
  81. ODTÜ ile hiç bağlantım yok. bizde ailemizle giriş yapabilir miyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ODTÜ Eymir Gölü'ne yürüyerek ya da ring otobüsleri ile herkes girebiliyor. Sadece arabayla giriş için kart lazım. İyi gezmeler...

      Sil
  82. Merhaba,
    Bu ring otobüsleri dediğiniz otobüslere nereden biniyoruz? Biz metroyla ODTÜ girişine gelsek oradan içeri geçip Eymir'e gidebilir miyiz? Yoksa ODTÜ öğrencisi olmuyor oluşumuz bu konuda bir sıkıntı yaratır mı? Bir de eğer yaratmıyorsa servisler ne sıklıkta gidiyor o bölgeye? Haftaya bir gün gelmeyi düşünüyoruz ama ulaşım biraz sıkıntı işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ODTÜ kampüsteki servisler yalnızca öğrenciler için oradan binemezsiniz. ODTÜ Eymir gölü kapısındaki servislerle içeri girebilirsiniz. Servisler yarım saate bir ring yapıyor.

      Sil
    2. Teşekkür ederim :)

      Sil
  83. İyi günler biz dört arkadaş eymire gitmeyi dusunuyoruz fakat ulaşım konusunda biraz dusunceliyiz biz sihhiyeden gölbaşı dolmuşuna binip golbaşında insek eymire yurumemiz çok mu sıkıntı olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gölbaşı dolmuşlarına binip Haymana yol ayrımında inin. indiğiniz yerden yaklaşık 3-4 km sonra Eymir giriş kapısına ulaşırsınız. Ya da indiğiniz yerden taksiye binebilirsiniz.

      Sil
  84. İyi günler biz pazar günü eymir gölünde düğün fotoğrafları cektirmek istiyoruz giriş kartimiz yok sizce bizim için hangi kapidan giriş yapmamiz daha uygun olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gölbaşı kapısından girin. Kayıkhane önünde iskelede güzel fotoğraflar çektirebilirsiniz. Bu arada hayırlı olsun mutluluklar ...

      Sil
  85. Merhabalar.oncelikle vermiş olduğunuz cevaplara ve bilgilere teşekkür ediyorum. Ankarayi cok bilmiyorum.cayyolundayim.odtu kartimiz var.ancak nereden gitmek gerekir bilmiyorum.hangi kapidan girersek sosyal tesislere daha yakin olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kart sadece hafta içi araç ile içeri girişler için gerekli hafta sonu araç ile giriş yasak. Çayyolun' dan İncek bulvarına geçip Konya yoluna girin, Haymana yoluna dönüp ilk ışıklardan sola ikinci ışıklardan tekrara sola dönerseniz Eymir kapısına çıkarsınız.iyi eğlenceler...

      Sil
  86. Merhaba, eymir gölüne giriş serbest mi? Bir de bisiklet kiralama fiyatı hala aynı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yürüyerek giriş serbest. Bisiklet fiyatları aynı :)

      Sil
  87. Merhaba, acaba hafta içi odtü öğrencisi ile gitsek arabayla içeri girebilir miyiz ?

    YanıtlaSil
  88. Merhaablar haftaıcı gıtmeyı dusunuyorum ama ıkı cocugumla yasları kucuk. Bırı 1.5 dıgerı 6 yasında onlarla yurumekte bısıklete bınmekte ımkansıZ acaba arabayla ıcerı gırmeme ızın verırlermı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hafta içi sakin olunca bazen izin verebiliyorlar şansınızı deneyin bence.iyi eğlenceler...

      Sil
    2. Merhaba hafta içi sakin olunca bazen izin verebiliyorlar şansınızı deneyin bence.iyi eğlenceler...

      Sil
  89. merhaba ben haftasonu ilk defa gidecegim sandal kiralanıyomu resimlerde görünüyo ama sadece odtü ögrencilerinemi

    YanıtlaSil
  90. Merhaba.Metroyla ODTÜ duraginda insek ordan gecebilir miyiz ? Ve bisikletlerle girebilir miyiz içeri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odtu aeacları sadece ogrenciler için. Bisikletle iceri giriş serbest.

      Sil
  91. merhaba haymana yol ayrımında indikten sonra 3km mesafe yolu yürüdükten sonra bisiklet kiralama yerlerine ulaşıyor muyuz yoksa daha yürüme mesafemiz oluyor mu?

    YanıtlaSil
  92. ODTÜ durağından insek metroyla gelip yakın olur mu ordan yürümesi

    YanıtlaSil
  93. mrblar, bnde haftasonu arkadaşımla eymire gitmek istiyorum. kızılaydan nasıl ulaşırız.. bisiklet ve gondol kiralama fiyatları nedir acaba. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla Kızılay'dan Gölbaşı'na dolmuş ya da otobüs yok. Ulus'tan var.

      Sil
  94. Ulustan golbasi dolmusuna binince TRT kapisi mi daha yakin golbasi kapisimi acaba?

    YanıtlaSil
  95. kendi bisikletimizle eymire giriş var mı?

    YanıtlaSil
  96. merhaba
    ben nişanlımla hafta sonu eymire gitmek istiyorum fakat kahvaltıyı orda kendim hazırlamak istiyorum gölün etrafında oturabilceğimiz masalar varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendiniz masa, sandalye ya da kilim götürüp istediginiz yerde piknik yapabilirsiniz. Masalar sadece büfelerde var.

      Sil
  97. Hocam merhaba trt kapısından indiğimizde geri dönüş içim gölbaşı tarafına geçen bi yol varmı yoksa yine yokuşu tırmanmak zorunda mıyız ?

    YanıtlaSil
  98. Hocam merhaba trt yönünden göle gelip çıkmak istediğimizde gölbaşı tarafından çıkabilir miyiz yoksa yine trt yönünü mu kullanmak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göl çevresindeki yol tek yön. TRT den girince Gölbaşı kapsından çıkarsınız.

      Sil
    2. Yürüyerek her iki kapıdan da çıkabilirsiniz . Göl çevresi 13 km . Araçla çıkımak için yol tek yön.

      Sil
  99. Balık tutmak için gölde belirli bir yer varmi yoksa istedigimiz yerden olta atabiliyor muyuz

    YanıtlaSil
  100. Merhaba. Cumartesi günü Kızılay'dan dolmuşla TRT kapısına gelmeyi düşünüyorum. Tahta Kaşıklar hemen dolmuşun indirdiği yerde mi, yoksa 3 km yürümemiz mi gerekiyor onun için de? Niyetimiz orda kahvaltı yapıp öyle yürümek. Umarım uzak değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazıki 3 km aşağıda. Yokuş aşağı yürüyeceksiniz.

      Sil
  101. Gerçekten çok teşekkürler.Nasıl gideceğimi bir türlü bulamamıştım her yoruma sabırla, çok güzel cevap vermişsiniz.Çok yardımcı oldunuz sağolun

    YanıtlaSil
  102. Bu mevsimde bisiklet kiralanıyor mu acaba. yarın ona göre gitmeyi düşünüyoruz da

    YanıtlaSil