Meşhur Hasan Usta Akçaabat Köfte - Ankara


Sevgili Oburcan'ın sayesinde çok güzel bir Karadeniz Lokantası ile tanıştım. "Meşhur Hasan Usta Akçaabat Köfte". 2012 yılından beri Ankara Oran Çarşı içinde hizmet veren mekanı bugüne kadar fark etmemiş olmam büyük eksiklik. 

Mekanın işletmecisi ve şefi Hakan Kahyaoğlu Giresunlu. Bu durum menünün oluşumuna yansımış. Menüde Karedeniz yemeklerinin yanı sıra diğer ızgara çeşitleri ve salatalar da mevcut.

Burayı farklı kılan ve yemeklerinin bu kadar lezzetli olmasının sırrı , etlerin ve yöresel ürünlerin tamamının Doğu Karadeniz'den temin ediliyor olması.
 


Kapıdan içeri adım attığınızda kendinizi küçük, tertemiz, samimi bir ortamda buluyorsunuz.


İspir Fasulye Piyaz ( Karadeniz piyazı)

Yemeğe salatalar ile başladık. Mekan ana yemekleri  kadar soğuk ve sıcak mezeleriyle de iddialı.

 Fasulye piyazı kırmızı soğan, bol maydanoz ve sumakla hazırlanmıştı. Özelliği İspir'den gelen fasulye ve Karadeniz'in kırmızı soğanının kullanılmış olması.


 İspir Fasulye Pilaki
Ilık olarak servis edilen pilaki çok lezzetli. Fasulye çok iyi pişmiş ancak dağılmamıştı.

Mevsim salata

 Domatesli ezme turşu
İki buçuk ay karanlık odada bekletilerek hazırlanan turşu az acılı ve iştah açıcıydı.


Fasulye turşusu
Karadeniz lokantalarının olmazsa olmazı fasulye turşusu diriliğini kaybetmeden,  bol soğanla kavrulmuştu.

Közleme
Közlenmiş biber, domates, sarımsak, dereotu ve  yoğurt ile harmanlanmıştı.

 Patatesli, körili, börek
Giresun yayla patatesi ile hazırlanan çıtır börek enfes. 

 Kremalı, mantarlı, kaşarlı mantar sote

Kiremitte pişirilen mantar sote masadaki herkesten tam not aldı. Bu yemeğe ara sıcak demek haksızlık olur. Tam bir başyapıt. Az acılı ve çok lezzetli.


Akçaabat Köfte
Mekana adını veren Akçaabat köfteler kızarmış Trabzon ekmeği ve Giresun yayla patatesi ile servis edildi. Yumuşacık, suyunu kaybetmeden pişirilen köftelerin  lezzeti on numara.


Kızarmış Trabzon ekmeği

Yaprak ciğer

Çiğnemeye bile gerek kalmadan ağızda dağılan tereyağlı yaprak ciğer gecenin bombasıydı bence.


Çöp şiş
Giresun'un 2200 rakımlı yaylalarında otlamış süt danasından hazırlanan çöp şiş, pişirme yöntemi ve lezzeti ile yine farklıydı. Pişirme esnasında hayvanın çember yağı incecik kesilerek şişlerin üzerine atılıyor. Böylece yağın eriyerek ete lezzet katması sağlanıyor.

Çilekolata

Menüde sadece bir tatlı var. Damla sakızı, organik çilek ve çikolata sos ile hazırlanan "Çilekolata". 

Bu kadar ağır yemeğin üzerine sütlü bir  tatlı sunulması bence çok iyi fikir.

Yorum:  Ana yemekleri ve salataları çok lezzetli. Özellikle Akçaabat köfte ve yaprak ciğer nefis. Dilerseniz yemeğin yanında alkol alabiliyorsunuz. Fiyatlar makul, ortam nezih.
               
Bu güzel mekanla bizi tanıştırdığı için Oburcan'a, bize gösterdiği ilgi ve leziz yemekler için de Hakan Kahyaoğlu'na  sonsuz teşekkürler...

Fiyat:   Ana yemekler 10- 22 TL aralığında. Salatalar 6- 9 TL aralığında. Tatlı 7 TL.
  
Adres: Rafet Canıtez Cad. Hamdullah Suphi Tanrıöver Sok. Oran Çarşı Merkezi D:11, Dikmen, Çankaya, Ankara

web: www.meshurhasanusta.com


Telefon: 0312 491 52 53

2 yorum:

  1. Çok güzel bir akşamdı.. Yazını okuduğumda yeniden o tatları hatırladım.. İlk fırsatta yine gidelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Ayşegül, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

      Sil