8 Ağustos
Cumartesi günü televizyon, gazete ve dergilerden tanıdığımız ünlü şef Özlem
Mekik yeni çıkan kitabı "Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri' nin tanıtımı için
Ankaralı bloggerlar ile buluştu.
Bu buluşmayı İstanbul'da çok güzel etkinliklere imza atan Tarçın Events ( Fatma Samsa) Ankaralı bloggerlardan Pasta Caddesi ( Tolunay Ersoy) ve Sibelin Tarif Defteri ( Sibel Erzincan) gerçekleştirdi. Etkinlik mekanı olarak Ankara'nın ünlü balık restoranı Tirilye seçilmişti.
Özlem
Hanım, mekana girer girmez bizleri kapıda tek tek karşıladı ve masalarımıza
gelerek bizimle sohbet etti.
Fatma
Hanımın açılış konuşmasının ardından Özlem Mekik kendi hayat yolculuğu,
mutfakla tanışma hikayesi ve yeni çıkan kitabından söz etti. Ardından sözü
Tirilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez’e bıraktı.
Süreyya
Bey de Tirilye’nin kuruluşu, başarısının sırrı ve yeme içme sektörünün
zorluklarından söz etti. Ardından da bizlere Tirilye’nin muhteşem lezzetlerini
tattırdı.
Bize özel hazırlanan menüde "kabak çiçeği tempura" övgüyü en çok hak eden lezzet oldu. Fava, tahinli patlıcan, kuru domates, ahtapot, lakerda, balık pastırmalı humus da bir o kadar lezzetliydi.
Ara sıcak olarak deniz mahsüllü börek sunuldu.
Yemek
sonrası Tolunay Ersoy'un hazırladığı nefis pasta Özlem Hanım tarafından
kesildi ve afiyetle yenildi.
Bu
güzel etkinliği sponsor firmalar da yalnız bırakmamıştı.
Grup İnoks, Kalecik Un, Nefis Gurme, Pakmaya sponsor firmalardı.
Güzel
bir etkinliği daha geride bırakırken Ankara’da yavaş yavaş canlanan blogger etkinliklerinden
oldukça memnun olduğumu belirtmeliyim. 50 blogger arkadaşı bir araya getiren ve
bu etkinlikte emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…