Önünden bir çok kez geçtiğimiz ancak çok kalabalık olduğu için içeri girmediğimiz bu mekanın kebaplarını nihayet deneme imkanı bulduk. Çukurağa sofrası Ankara'da en çok rağbet gören kebapçılardan birisi. Ankara restoranlarında Adana'daki kebapların lezzetinde kebap, Hatay mezelerinin kalitesinde meze bulmak çok zor ama Çukurağa sofrası bahsettiğim bu lezzetlere yakın seviyede diyebilirim. Kebap öncesi sundukları mezelerin ve salataların bolluğu ile de ünlenmiş bir yer.
Çukurağa mevsim salatası. Bol nar ekşili, soslu, lezzetli ve yeşillikler çok diriydi. Bakır tepside sunumu da çok şıktı.
Çukurağa çoban salata. Mevsim salata gibi bu da bol soslu ,nar ekşili ve lezzetli. Salatanın çileklerle sunumu da çok hoş olmuş. Yanındaki acılı ezmeyi çok beğenmedim.
Koyun yoğurdundan ayran ve közlenmiş sarımsak
Yoğurt
Soğan salatası
Bulgur pilavı, patlıcan ezmesi
Karışık turşu
Tüm siparişlerinizde lavaş, salata, patlıcan ezme, karışık turşu, acılı ezme, soğan piyazı, yoğurt, bulgur pilavı, irmik helvası, pişmiş sarımsak ücretsiz olarak ikram ediliyor.
Benim tercihim beyti kebap oldu. Kebap lezzetliydi. Bulgur pilavı tavuk etliydi. Lavaş ekmeği biraz daha ince olsa süper diyebilirdim.
Eşimin tercihi Çukurağa Sofrasının en çok tercih edilen kebaplarından biri olan yaparak kebap oldu. Yaprak şeklinde kesilmiş kuzu eti ,baharatlarla terbiye edilerek mangalda pişiriliyor. Çok yumuşak değil ancak lezzetli.
İrmik helvası
İşte Çukurağa Sofrasının çok beğenilen irmik helvası. Kıvamı, şekeri, lezzeti her şeyi yerinde. İrmik helvası dondurma ile servis ediliyor.
Karadut çayı
İkramlar bitti sanıyorsanız yanıldınız. İrmik helvasının üzerine böğürtlen çayı ikram ediliyor. Şekeri ilave edilmiş olarak geldi. Tadı çok güzeldi. Karadut çayı dışında çay ve kahve de ikram olarak geliyor.
Fiyat: Menüde yaklaşık 20 çeşit kebap var. Kebapların fiyat aralığı 14-21 TL. Yaprak kebabı 19 TL, beyti kebap 17 TL, adana dürüm 15 TL. Izgaralar 14-19 TL aralığında. Ayran 3 TL. Diğer soğuk içeceklerde 3 TL. İçli köfte yemek isterseniz 3.5 TL. (2013)
Yorum: Kebapları lezzetli, ikramları bol, doyurucu. Kebapların lezzeti Ankara'da ilk 5 içine girer diye düşünüyorum. Mezeler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, sıradandı. İrmik helvası olması gerektiği gibi, karadut çayı değişik bir deneyimdi. Salatanın, ayranın bakır kaplarda getirilmesi bir farklılık katıyor mekana. Keşke kebaplarında bakır kaplarda sunsalardı. Mekan küçük olduğu için masalar çok sık dizilmiş, bu biraz rahatsız edici. Ortam temiz, servisi hızlı .
ben irmiği için gidiyorum :)
YanıtlaSil2 yıl öncesine kadar öve öve bitiremedigim yerin ne kadar bozulduğunu gördüm. Hijyen çok eksik, yemek öncesi getirilen salata meze kalitesi acayip düşmüş. Üzüldüm cukuraga yı bu şekilde gördüğüme :(
YanıtlaSilSon 6 aydır gitmedim bu yüzden son halini bilmiyorum ama yine de Ankara'da iyi kebap yapan yerler arasında bence ...
Silİkramı bol adanası iyi bildiğiniz başka yer varmı?
YanıtlaSilKenan bey , Öveçler Dayının Yeri ve 01 Adanalı İsmail ustayı tavsiye edebilirim.
SilÇok tezil bir yer ilgi, alaka, müşteriye hürmet sıfır, yemeklerini bile yemeye fırsat kalmadan hayatta ilk defa bir restorandan ayrıldım. Sakın uğramayın İftarınızı mahvetmeyin...
YanıtlaSil