Meşhur Hasan Usta Akçaabat Köfte - Ankara


Sevgili Oburcan'ın sayesinde çok güzel bir Karadeniz Lokantası ile tanıştım. "Meşhur Hasan Usta Akçaabat Köfte". 2012 yılından beri Ankara Oran Çarşı içinde hizmet veren mekanı bugüne kadar fark etmemiş olmam büyük eksiklik. 

Mekanın işletmecisi ve şefi Hakan Kahyaoğlu Giresunlu. Bu durum menünün oluşumuna yansımış. Menüde Karedeniz yemeklerinin yanı sıra diğer ızgara çeşitleri ve salatalar da mevcut.

Burayı farklı kılan ve yemeklerinin bu kadar lezzetli olmasının sırrı , etlerin ve yöresel ürünlerin tamamının Doğu Karadeniz'den temin ediliyor olması.
 


Kapıdan içeri adım attığınızda kendinizi küçük, tertemiz, samimi bir ortamda buluyorsunuz.


İspir Fasulye Piyaz ( Karadeniz piyazı)

Yemeğe salatalar ile başladık. Mekan ana yemekleri  kadar soğuk ve sıcak mezeleriyle de iddialı.

 Fasulye piyazı kırmızı soğan, bol maydanoz ve sumakla hazırlanmıştı. Özelliği İspir'den gelen fasulye ve Karadeniz'in kırmızı soğanının kullanılmış olması.


 İspir Fasulye Pilaki
Ilık olarak servis edilen pilaki çok lezzetli. Fasulye çok iyi pişmiş ancak dağılmamıştı.

Mevsim salata

 Domatesli ezme turşu
İki buçuk ay karanlık odada bekletilerek hazırlanan turşu az acılı ve iştah açıcıydı.


Fasulye turşusu
Karadeniz lokantalarının olmazsa olmazı fasulye turşusu diriliğini kaybetmeden,  bol soğanla kavrulmuştu.

Közleme
Közlenmiş biber, domates, sarımsak, dereotu ve  yoğurt ile harmanlanmıştı.

 Patatesli, körili, börek
Giresun yayla patatesi ile hazırlanan çıtır börek enfes. 

 Kremalı, mantarlı, kaşarlı mantar sote

Kiremitte pişirilen mantar sote masadaki herkesten tam not aldı. Bu yemeğe ara sıcak demek haksızlık olur. Tam bir başyapıt. Az acılı ve çok lezzetli.


Akçaabat Köfte
Mekana adını veren Akçaabat köfteler kızarmış Trabzon ekmeği ve Giresun yayla patatesi ile servis edildi. Yumuşacık, suyunu kaybetmeden pişirilen köftelerin  lezzeti on numara.


Kızarmış Trabzon ekmeği

Yaprak ciğer

Çiğnemeye bile gerek kalmadan ağızda dağılan tereyağlı yaprak ciğer gecenin bombasıydı bence.


Çöp şiş
Giresun'un 2200 rakımlı yaylalarında otlamış süt danasından hazırlanan çöp şiş, pişirme yöntemi ve lezzeti ile yine farklıydı. Pişirme esnasında hayvanın çember yağı incecik kesilerek şişlerin üzerine atılıyor. Böylece yağın eriyerek ete lezzet katması sağlanıyor.

Çilekolata

Menüde sadece bir tatlı var. Damla sakızı, organik çilek ve çikolata sos ile hazırlanan "Çilekolata". 

Bu kadar ağır yemeğin üzerine sütlü bir  tatlı sunulması bence çok iyi fikir.

Yorum:  Ana yemekleri ve salataları çok lezzetli. Özellikle Akçaabat köfte ve yaprak ciğer nefis. Dilerseniz yemeğin yanında alkol alabiliyorsunuz. Fiyatlar makul, ortam nezih.
               
Bu güzel mekanla bizi tanıştırdığı için Oburcan'a, bize gösterdiği ilgi ve leziz yemekler için de Hakan Kahyaoğlu'na  sonsuz teşekkürler...

Fiyat:   Ana yemekler 10- 22 TL aralığında. Salatalar 6- 9 TL aralığında. Tatlı 7 TL.
  
Adres: Rafet Canıtez Cad. Hamdullah Suphi Tanrıöver Sok. Oran Çarşı Merkezi D:11, Dikmen, Çankaya, Ankara

web: www.meshurhasanusta.com


Telefon: 0312 491 52 53
Devamı

Mavi Tuna Çukurambar - Ankara


Ankara'da, Aydınlıkevler ve Subayevler semtinde uzun yıllardır  hizmet veren "Mavi Tuna" üçüncü şubesini Çukurambar'da açtı. 2 ay önce açılan mekanı 3-4 kez deneme fırsatım oldu. Yanı başındaki Liva ve Mado'ya rakip olabilir mi? Bilmiyorum ama biz her defasında  buradan memnun ayrıldık.

Menü oldukça zengin, sunumlar şık. Ana yemekler dışında açık büfe kahvaltısını da başarılı buldum. Özellikler peynir ve tatlı büfesi sizleri mutlu edecek çeşitlilikte.
 

 Biftekli salata

Karışık mevsim yeşillikleri, kızarmış hellim peyniri, cherry domates, ızgara bonfile parçaları, kırmızı soğan ve köz biberden oluşan salata oldukça lezzetli ve doyurucu. 


Kavurmalı " Calzone" Pizza

Balon ekmek biçimindeki pizzanın içinde dana kavurma ve mozzerella peyniri var. Hamuru incecik, eti lezzetli.
Anadolu Ateşi ( Lahmacun Pizza)

İnce açılmış hamur üzerine dana kıyma, mozerella peyniri, domates, soğan, kuşbaşı doğranmış et parçaları, kırmızı ve yeşil biber serpilerek fırınlanmış. Görüntü olarak lahmacuna yakın ancak lezzet olarak biraz daha üstün olduğunu düşünüyorum. 

Karışık Pizza

Bol malzemeli, ince hamur pizza da diğer yemekler gibi lezzetliydi.
Cumartesi günleri Mavi Tuna açık büfe kahvaltı hizmeti veriyor. Pazar Günleri de brunch mevcut. Aşağıdaki fotoğraflar açık büfe kahvaltıdan.

 Peynir büfesi

Zeytin büfesi


Salatalar

Tatlı büfesi

Kuru - yaş meyveler, corn flakesler

Reçeller


Tatlılar ve poğaçalar

Sıcakların olduğu büfenin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. 5 çeşit sıcak kahvaltılık vardı. 


Kahvaltı sonrası olmazsa olmaz kahve keyfi.
  
Yorum:  Yeni açılan mekanın yemeklerinden ve kahvaltısından memnun kaldık. Menü oldukça zengin. Sigara içilen bahçe bölümü biraz kalabalık olmasına karşın sigarasız bölüm ferah ve sakin. Servis hızlı, fiyatlar makul. 

Fiyat: Pizza fiyatları 15-20 TL aralığında. Açık büfe kahvaltı 25 TL

Adres: Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:13/A

Telefon:0312 287 06 60

Devamı